Acasă Life Stil Aici VEZI cele mai frecvente GRESELI in materie de MACHIAJ!

Aici VEZI cele mai frecvente GRESELI in materie de MACHIAJ!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stii ce greseli trebuie sa eviti pentru a avea un machiaj impecabil?

1. Timiditatea: Daca te vei gandi in permanenta ce cred ceilalti despre tine, nu vei reusi niciodata sa iesi din banal. Si-apoi… chiar stii ce gandesc ceilalti?

2. A nu amesteca culorile: Arta machiajului este amestec… insa numai daca vei reusi sa contopesti perfect o culoare cu cealalta. Altfel, chipul tau va arata ca un tablou ieftin dintr-o camera de hotel.

3. Folosirea gresita a culorilor puternice: Culorile puternice, stralucitoare arata fantastic, e adevarat. Dar scot in evidenta acea parte a chipului pe care sunt aplicate, pana intr-atat incat, la un moment dat, acestea risca sa para adaugate si nu facand parte din fizionomie.

4. A nu iti adapta machiajul virstei: Nu poti avea acelasi machiaj la 16 si la 60 de ani. Nu e vorba numai de batranete – exista femei frumoase la orice varsta. De-a lungul timpului, insa, se schimba multe – culorile, coafura, vestimentatia – iar machiajul trebuie sa se adapteze. Nimeni nu poar­ta aceleasi haine du­pa 20 de ani. De ce ar ra­mane cu acelasi machiaj?

5. Alegerea incorecta a fondului de ten: Ma­joritatea oamenilor au un ton galben in culoarea pielii – nu roz, cum s-ar crede. De aceea, cand alegi fondul de ten, e mai bine sa cauti nuante galbui sau aurii, in nici un caz roz-albastrui. Fondul de ten trebuie sa se potriveasca cu tonul pielii gatului (nu a obrajilor!), deoarece gatul si barbia sunt zonele limita in care ajunge fondul de ten. Cel mai bun machiaj poate fi distrus de o linie fina, care delimiteaza clar zona acoperita cu fond de ten de cea nemachiata.

6. A nu te pensa si a nu-ti epila parul de pe fata: Teoriile cum ca parul ar creste la loc, mai gros si mai viguros, sunt neadevarate. Dimpotriva, pensatul si epilatul cu regularitate pot sa-i incetineasca cresterea.

7. A nu-ti ondula genele: Multe femei cred ca nu e necesar. Dar realitatea e ca a aplica mascara fara ca genele sa fie ondulate in prealabil micsoreaza ochii, in loc sa-i des­chida, sa le dea stralucire.

8. A aplica un fard de pleoape sau de obraz sub forma de pudra direct pe piele sau numai peste fondul de ten: Uleiurile naturale ale pielii sau din fondul de ten vor absorbi cu­loarea din fard si o vor inchide. Re­zul­ta­tul: un look neglijent si lipsit de pros­petime. Solutia: inainte de a folosi fardul de obraz sau de pleoape, aplica un strat sub­tire de pudra.

9. A alege tonuri ne­po­trivite: Femeile cu te­nul smead, inchis la culoare sau foarte bronzate ar trebui sa evi­te machiajele in to­nuri de al­bastru. In schimb, le recomandam cu­lori des­chise (auriu, oranj), care sa le lu­­mi­­­­neze si sa le incalzeasca fata.

10. Fumatul: Pe lan­ga faptul ca afecteaza organismul pe termen lung, fumatul ataca vasele de sange, pri­veaza organismul de oxigen si usuca pielea.