Acasă Utile Ai facut modificari la apartamentul tau? Vezi ce amenzi risti daca nu...

Ai facut modificari la apartamentul tau? Vezi ce amenzi risti daca nu ai respectat legea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Persoanele care locuiesc la bloc si detin un apartament trebuie sa indeplineasca mai multe obligatii prevazute in legislatia in vigoare.
Cei care nu se conformeaza pot fi sanctionati cu amenzi de maximum 3.000 de lei. Potrivit legii, proprietarii pot modifica un apartament doar daca se asigura ca schimbarile nu afecteaza structura blocului, potrivit Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.

Acelasi act normativ prevede ca pentru unele modificari proprietarul are nevoie de acordul asociatiei de proprietari. Mai exact, el nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatiicomune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

In plus, anumite lucrari de modificare a apartamentelor trebuie efectuate in mod obligatoriu de catre proprietari, dupa cum se arata in Legea nr. 230/2007, scrie avocatnet.

Tot pe lista obligatiilor proprietarilor de apartamente se inscriu si cele privind efectuarea lunara a platilor si cele care intervin la vanzarea apartamentelor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos