Acasă Stirile zilei Agenţia Naţională de Integritate cere sancțiuni împotriva deputaţilor Sergiu Andon şi Florin...

Agenţia Naţională de Integritate cere sancțiuni împotriva deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, în caz contrar instituţia putând fi trasă la răspundere.

„Agenţia Naţională de Integritate revine cu solicitarea transmisă Camerei Deputaţilor şi se adresează Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi pentru aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare prevăzute de lege, respectiv revocarea din functie a deputaţilor Andon Sergiu şi Pâslaru Florin Costin, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinţei civile nr. 2930/13 aprilie 2011, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./1 iunie 2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./7 noiembrie 2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin (http://www.integritate.eu/1100/section.aspx/814 şi http://www.integritate.eu/1676/section.aspx/2202)”, informează într-un comunicat ANI.

ANI arată că, în conformitate cu dispoziţiile art. 29, alin. (3) din Legea 176/2010, „neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune”.