Acasă Life Dezvoltare Personala Afla totul despre deja vu! Iata cele 10 moduri in care mintea...

Afla totul despre deja vu! Iata cele 10 moduri in care mintea se joaca cu tine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fiecare dintre noi am trait macar o singura data in viata noastra o experienta oferita de propria noastra minte pe care nu ne-am putut-o explica. Majoritatea dintre noi suntem familiarizati cu una dintre aceste experienta, aceasta fiind denumita „deja vu”. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, experienta pe care noi o experimentam in momentele in care credem ca am trait o experienta „deja vu”, este de fapt o experienta „deja vecu”. Aceste doua experiente si multe altele urmeaza sa le explicam detaliat in randurile urmatoare. Iata zece feste pe care ni le joaca propria noastra minte:

 

10. Prosopagnozia

Prosopagnozia mai este denumita si agnozia vizuala. Aceasta tulburare neurologica este definita de imposibilitatea unei persoane de a recunoaste chipurile oamenilor sau de imposibilitatea recunoasterii obiectelor cunoscute. Persoanele care sufera de aceasta tulburare se folosesc de celelalte simturi pentru a recunoaste persoanele din jurul lor, cum ar fi parfumul, sunetul vocii sau coafura persoanelor respective.

9. Iluzia Fregoli

Datorita acestui rar fenomen, o persoana poate ajunge la concluzia ca celalte persoane sunt de fapt una si aceasi persoana, deghizata, sub alte infatisari. CITESTE CONTINUAREA >>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos