Afla totul despre deja vu! Iata cele 10 moduri in care mintea se joaca cu tine! – Cap Limpede

Afla totul despre deja vu! Iata cele 10 moduri in care mintea se joaca cu tine!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Fiecare dintre noi am trait macar o singura data in viata noastra o experienta oferita de propria noastra minte pe care nu ne-am putut-o explica. Majoritatea dintre noi suntem familiarizati cu una dintre aceste experienta, aceasta fiind denumita „deja vu”. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, experienta pe care noi o experimentam in momentele in care credem ca am trait o experienta „deja vu”, este de fapt o experienta „deja vecu”. Aceste doua experiente si multe altele urmeaza sa le explicam detaliat in randurile urmatoare. Iata zece feste pe care ni le joaca propria noastra minte:

 

10. Prosopagnozia

Prosopagnozia mai este denumita si agnozia vizuala. Aceasta tulburare neurologica este definita de imposibilitatea unei persoane de a recunoaste chipurile oamenilor sau de imposibilitatea recunoasterii obiectelor cunoscute. Persoanele care sufera de aceasta tulburare se folosesc de celelalte simturi pentru a recunoaste persoanele din jurul lor, cum ar fi parfumul, sunetul vocii sau coafura persoanelor respective.

9. Iluzia Fregoli

Datorita acestui rar fenomen, o persoana poate ajunge la concluzia ca celalte persoane sunt de fapt una si aceasi persoana, deghizata, sub alte infatisari. CITESTE CONTINUAREA >>>>>

Loading...


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close