De cele mai multe ori utilizatorii casnici de internet nu verifica daca furnizorul de internet isi respecta viteza prevazuta in contract.

Aceasta verificare dureaza 30 de secunde si este gratis: intri pe site-ul oficial, independent, pus la dispozitie de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Tot acolo poti afla si ce viteze reale ofera ceilalti operatori de pe piata, ca sa faci comparatie si sa decizi, in cunostinta de cauza, daca schimbi furnizorul, scrie libertatea.

Este vorba de www.netograf.ro, aplicatia pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet. Aplicatia este usor de utilizat si ofera rezultate imediate, corecte si obiective, pentru ca iti prezinta calitatea serviciului de acces la internet asa cum este ea experimentata in mod real de catre utilizatori.

Poti sa compari vitezele pe care le ofera toti operatorii de internet fix sau mobil din tara daca intri in sectiunea “Statistici” din zona de sus-dreapta a paginii. Introduci apoi maximum 4 operatori care te intereseaza (separat pentru internet fix si mobil), apasând butonul “Adauga”. La final, apesi „Afisare” si aplicatia iti compara calitatea serviciilor de internet oferite de furnizorii selectati de tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.