Acasă Stirile zilei Justitia Adrian Severin a fost deferit justitiei pentru luare de mita si trafic...

Adrian Severin a fost deferit justitiei pentru luare de mita si trafic de influenta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta, informeaza agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, in ceea ce priveste suspiciunea savarsirii de catre Adrian Severin, alaturi de alte persoane, a unor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, cercetarile continua intr-un dosar separat, disjuns din prezenta cauza.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada decembrie 2010 – martie 2011, inculpatul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care acestea pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

„La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente. In contextul discutiilor din perioada ianuarie – martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in vederea incasarii sumei 12 000 euro, Adrian Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe e-mail uneia dintre cele doua persoane.

Dosarul finalizat a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.