Adrian Sarbu a demisionat a demisionat miercuri din functiile de Presedinte si Chief Executive Officer (CEO) de la compania Central European Media Enterprises Ltd. (CME) si va ramane in continuare doar angajat al CME pana la 1 ianuarie 2014. In piata de media se vehiculeaza ideea ca Adrian Sarbu va intregi echipa protevista de la RCS-RDS alaturi de Felix Draghici si Costi Mocanu. 

 

Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, sa conduca temporar comisia directorala pana la preluarea sarcinilor de catre un CEO permanent.

Potrivit comunicatului, boardul companiei sustine strategiile de business implementate de catre managementul CME in anul 2013, inclusiv intentia de crestere a tarifelor de publicitate TV si a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui sa conduca la o crestere a business-ului si la performante notabile pentru CME.

„Adrian Sarbu a jucat un rol decisiv in cadrul companiei pentru aproape doua decenii. A inceput ca partener al CME in 1995, cand compania a lansat postul PRO TV pe piata din Romania. Ulterior, din 2007 pana in 2009, a ocupat functia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Presedinte si CEO al CME”, se arata in comunicat.

 

Adrian Sarbu a promovat, in 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din Romania. El a revolutionat piata de media din Romania, odata cu lansarea PRO TV, in decembrie 1995.

 

Adrian Sarbu este unul dintre cei mai importanti actionari individuali in CME, ca urmare a fuziunii dintre CME si Media Pro din 2009 si detine Mediafax Group.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.