Adrian Nastase a fost exclus din avocatura – Cap Limpede

Adrian Nastase a fost exclus din avocatura

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Condamnarea definitiva a lui Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul Zambaccian, a dus si la pierderea de catre acesta a titlului de avocat al Baroului Bucuresti. Consiliul Baroului Bucuresti a decis luni excluderea fostului premier Adrian Nastase din randurile sale.

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a precizat ca excluderea lui Adrian Nastase din avocatura s-a facut pe temeiul nedemnitatii profesionala, avand in vedere ca a primit doua condamnari cu detentie.

„Astazi s-a hotarat excluderea din profesia de avocat a domnului Nastase Adrian si a dl avocat Voicu Catalin. Cei doi avocati au fost exclusi din profesia de avocat. S-a amanat discutarea situatiei profesionale a avocatului Costiniu Florin, plecand de la premisa ca dansul si-a facut prin diverse memorii, cereri, aparari aparte fata de ceilalti doi avocati”, a declarat decanul Baroului Bucuresti.

Potrivit Consiliul Baroului Bucuresti, ca urmare a celor doua condamnari, a fost lezata imaginea profesiei de avocat lezata.

Iordachescu a precizat ca decizia poate fi contestata.

Intrebat ce a determinat Consiliul sa ia decizia de excludere a lui Nastase in conditiile in care in urma prime condamnari o asemenea actiune nu a fost considerata necesara, decanul Baroului Bucuresti a declarat:

„Considerandu-se ca era prima condamnare si ca nu ar fi avut legatura cu competentele profesiei de avocat, acest consiliu a apreciat ca nu trebuie exclus din profesia din avocat. Dar astazi a discutat din alta perspectiva, creandu-se o noua conjuctura – cea de a doua condamnare – consiliul a fost nevoit sa aprecieze ca trebuie exclus din profesia de avocat. Se considera ca este lezata profesia de avocat.”

 

Loading...

Dosarul Zambaccian: Peste 1,8 milioane de lei vor fi CONFISCATI de la familia Nastase

Adrian Nastase, din nou LA INCHISOARE. De aceasta data in dosarul ZAMBACCIAN


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close