Condamnarea definitiva a lui Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul Zambaccian, a dus si la pierderea de catre acesta a titlului de avocat al Baroului Bucuresti. Consiliul Baroului Bucuresti a decis luni excluderea fostului premier Adrian Nastase din randurile sale.

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a precizat ca excluderea lui Adrian Nastase din avocatura s-a facut pe temeiul nedemnitatii profesionala, avand in vedere ca a primit doua condamnari cu detentie.

„Astazi s-a hotarat excluderea din profesia de avocat a domnului Nastase Adrian si a dl avocat Voicu Catalin. Cei doi avocati au fost exclusi din profesia de avocat. S-a amanat discutarea situatiei profesionale a avocatului Costiniu Florin, plecand de la premisa ca dansul si-a facut prin diverse memorii, cereri, aparari aparte fata de ceilalti doi avocati”, a declarat decanul Baroului Bucuresti.

Potrivit Consiliul Baroului Bucuresti, ca urmare a celor doua condamnari, a fost lezata imaginea profesiei de avocat lezata.

Iordachescu a precizat ca decizia poate fi contestata.

Intrebat ce a determinat Consiliul sa ia decizia de excludere a lui Nastase in conditiile in care in urma prime condamnari o asemenea actiune nu a fost considerata necesara, decanul Baroului Bucuresti a declarat:

„Considerandu-se ca era prima condamnare si ca nu ar fi avut legatura cu competentele profesiei de avocat, acest consiliu a apreciat ca nu trebuie exclus din profesia din avocat. Dar astazi a discutat din alta perspectiva, creandu-se o noua conjuctura – cea de a doua condamnare – consiliul a fost nevoit sa aprecieze ca trebuie exclus din profesia de avocat. Se considera ca este lezata profesia de avocat.”

 

Dosarul Zambaccian: Peste 1,8 milioane de lei vor fi CONFISCATI de la familia Nastase

Adrian Nastase, din nou LA INCHISOARE. De aceasta data in dosarul ZAMBACCIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.