Acasă Stirile zilei Stiinta ADN-ul transmite AMINTIRILE viitoarelor generatii!

ADN-ul transmite AMINTIRILE viitoarelor generatii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii din Atlanta au demonstrat ca amintirile pot fi mostenite biologic prin intermediul unor modificari chimice care apar la nivelul ADN-ului uman.

Potrivit publicatiei Telegraph, Dr. Brian Dias, de la departamentul de psihiatrie de la Universitatea Emory, a declarat:

“Din punct de vedere translational, rezultatele noastre ne pot ajuta sa intelegem cum experienta unui parinte, inainte de conceperea copilului, influenteaza semnificativ atat structura, cat si functionarea sistemului nervos al generatiilor urmatoare.”

“Un astfel de fenomen poate contribui la etiologia si la potentialul de transmitere intre generatii al tulburarilor neuropsihiatrice, cum ar fi fobiile, axietatea si tulburarile de stres post-traumatic.”

Studiul sugereaza faptul ca experientele noastre sunt oarecum transferate de la nivel cerebral, la nivelul genomului, permitandu-le sa fie astfel transmise generatiilor ulterioare.

Oamenii de stiinta spera momentan sa inteleaga cum sunt stocate aceste informatii la nivelul ADN-ului. De asemenea, acestia doresc sa afle daca aceasta transmitere a experientelor are loc si la nivelul ADN-ului uman.

CITESTE MAI MULT PE: e-dimineata.ro