Multi dintre noi nu adevarurile din Biblie, anumite explicatii pe care pana acum nu le credeam sau le credeam intr-un sens diferit.

Mai multe curiozitati despre Biblie arata ca prea multe lucruri inexplicabile s-au intamplat de-a lungul istoriei legat de aceasta carte pentru ca ele sa fie simple coincidente.

Cele mai interesante curiozitati despre Biblie au starnit interesul omenirii inca din cele mai vechi timpuri. In Biblie exista mentionari impresionante despre lucruri pe care nu ti le-ai fi imaginat, dar exista si intamplari legate de cartea in sine care par sa intreaca scenariile unui film SF.

Statistici impresionante

In primul rand, dintre acele curiozitati despre Biblie pe care le stie toata lumea este faptul ca aceasta carte este de departe cea mai bine vanduta. Ea a fost tradusa in 2018 limbi.

Cuvatul in sine Biblie inseamna ‘carti’ si provine din limba greaca. Initial, aceasta Carte Sfanta a fost scrisa in limbile ebraica, aramaica si greaca.

Numerele din carte

Dintre cele mai interesante curiozitati despre Biblie sunt si cele legate de cifrele ce au inconjurat aceasta carte: peste 40 de autori au scris la ea, inspirati de Duhul Sfant, apar 2930 de personaje in Biblie si pana la finalizarea lucrarii asa cum o stim noi astazi au durat 1500 de ani, incepand cu 1450 I.HR.

Vechiul testament contine 39 de capitole si Noul Testament 27, insa impartirea aceasta a fost facuta abia in 1228 de catre Stephen Langton. Ulterior, in 1448, Vechiul Testament a fost impartit pe versete de catre R. Nathan, iar in anul 1551 Robert Stephanus a facut acelasi lucru cu Noul Testament.

Mentionarea unicornilor

Cu toate ca unicornii par personaje desprinse din basmele pentru copii, una dintre cele mai interesante curiozitati despre Biblie ne spune ca unicornii apar mentionati in Cartea Sfanta de 5 ori, ei fiind descrisi ca animale asemanatoare cailor, cu un corn in frunte.

Intamplari ciudate

Biblia a fost implicata de-a lungul anilor in intamplari de-a dreptul bizare. De la faptul ca un barbat a fost salvat de la moarte de catre o biblie pe care o avea la el si in care s-a oprit glontul care ii era destinat, pana la faptul ca unui alt barbat, pe scaunul de executie i-a fost pusa o biblie pentru a se aseza pe ea, deoarece era prea scund, iar dupa executie s-a dovedit ca era nevinovat.

Cazul lui George Stinney a facut mare valva in Statele Unite, el a fost condamnat la moarte prin electrocutare pe scaunul electric. Deoarece era micut de inaltime, avand doar 14 ani, i s-a asezat o carte sub fund. Intamplarea a facut ca acea carte sa fie chiar Biblia. Dupa 70 de ani de la moartea tanarului s-a dovedit ca era nevinovat.

Aceste curiozitati despre Biblie si intamplari fantastice fac deliciul publicului si intretin misticismul din jurul cartii.

Care este adevaratul numar al diavolului

Una dintre cele mai surprinzatoare curiozitati despre Biblie este faptul ca cifra diavolului nu este 666 conform Bibliei, ci este 616. Se pare ca literatura si industria filmului au fost cei care au folosit cifra 666 ce a ramas asociata in mintile oamenilor ca reprezentand raul.

Sursa: click.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.