Acasă Timp liber Spiritualitate Adevarul din spatele celor mai bizare culte din lume!

Adevarul din spatele celor mai bizare culte din lume!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crestinismul este una din cele mai importante religii din lume, fiind urmata de islam si budism. Pe langa aceste mari religii s-au dezvoltat nenumarate culte care mai de care mai bizare.

Unele dintre culte ascund interese financiare, comportamente sexuale deviante ori dorinta de a controla strict mari mase de oameni.

Amish-ii sunt anabaptisti (numiti si “rebotezatori”, pentru ca resping botezul copiilor si-l propovaduiesc pe cel la varsta adulta), traiesc rupti de lume, in comunitati izolate si lipsite de confortul modern.

Isi educa singuri copiii, refuza sa faca armata, nu consuma alcool, nu folosesc masini, ci carute trase de cai, nu au electricitate (in majoritatea comunitatilor) si, implicit, electrocasnice, nu asculta muzica si sunt strict controlati de predicatori si de capii familiei.

Cel mai grav insa este, probabil, refuzul serviciilor medicale. Menonitii, tot anabaptisti, sunt foarte putin diferiti de cei din secta Amish.

Foarte rar se lasa fotografiati, de aceea exista foarte putine poze cu ei. Jordi Ruiz Cirera, un fotograf spaniol, a primit in urma cu cativa ani permisiunea de a patrunde in interiorul unei colonii menonite din Bolivia, iar munca sa acolo s-a materializat intr-o carte.

“M-a socat faptul ca nu aveau modalitati de distractie, jocuri sau locuri pentru o viata sociala normala. Nu exista centre sociale in afara de biserica sau magazine. Viata lor se rezuma la munca si familie”, a povestit, printre altele, fotograful, scrie libertatea.

Adevarul despre Osho

Osho, un autointitulat guru, fondatorul miscarii Sannyas (Cautatorii adevarului – n.r.), care a plecat cu coada-ntre picioare (sau, mai bine zis, a fugit) din India, dupa ce a iesit la iveala ca singurul scop al propovaduirii invataturilor sale era… propria imbogatire, ramane, la 25 de ani de la moarte, una dintre cele mai prolifice masini de facut bani.

Scriitorul Christopher Hitchens, care s-a alaturat ashramului sau pentru a se documenta, a dezvaluit in cartea “Dumnezeu nu este mare, cum otraveste religia totul” cum isi subjuga acesta adeptii: “Era un barbat cu niste ochi mari si expresivi, avea un zambet fermecator si un simt al umorului innascut, intr-o oarecare masura poate chiar vulgar. Vocea sa stridenta, de obicei redata prin intermediul unui microfon cu volumul redus (…), avea ceva aproape hipnotic. Asta a ajutat intr-o oarecare masura in a indulci platitudinile in egala masura ale discursului sau”.

Osho s-a nascut Chandra Mohan Jain si si-a testat puterea de convingere intai in tara natala, India, unde a activat sub numele Bhagwan Sri Rajneesh (Bhagwan = Dumnezeu sau dumnezeiesc, iar Sri inseamna sfant). La ashramul sau din Pune, frecventat de multi occidentali (ba chiar si de un membru al familiei regale britanice), isi indemna discipolii sa renunte la toate bunurile materiale – asa, el si-a umplut conturile cu bani si garajul cu masini scumpe.

La sfarsitul anilor 1970, cand a fost demascat, a plecat in SUA (varianta oficiala pe care o veti gasi pe internet este ca a plecat din cauza presiunilor guvernului indian), si-a stabilit cartierul general in Oregon si… s-a “reincarnat” sub numele pe care-l proslavesc azi amatorii de filosofie de duzina.

Comunitatea infiintata de el acolo s-a dizolvat in 1985, dupa ce autoritatile au descoperit ca membrii sectei erau autorii mai multor acte reprobabile, printre care un atac bioterorist – raspandisera intentionat salmonella in localurile din orasul The Dalles, imbolnavind 751 de persoane.

Osho a fost arestat si deportat. A cerut azil in 21 de tari, dar toate l-au refuzat, asa ca s-a intors in Pune, India, unde a murit in 1990. Osho se pretindea priceput la orice, de la sex (nu degeaba i se mai spunea si “sex guru”!) si dragoste la curaj, emotii, creativitate, libertate, meditatie si chiar moarte.

Toate mostrele sale de “intelepciune” s-au conturat in cateva zeci (!!!) de carti, care se vand azi ca painea calda, asigurandu-le urmasilor lui un trai in lux…

Secretele mormonilor

Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma a fost infiintata de Joseph Smith, care, la 26 de ani, a avut o ciocnire cu legea si a recunoscut la un tribunal din New York ca insela oamenii organizand expeditii in cautare de aur si ca pretindea ca are puteri “necromantice”.

Americanii au uitat insa repede de apucaturile lui dubioase si de condamnarea pentru inselaciune si s-au inghesuit sa i se alature, dupa ce a declarat ca a descoperit “Cartea Mormonilor”.

Smith a pretins ca i s-a aratat un inger pe nume Moroni, care i-a dezvaluit existenta unei carti “gravate pe placi de aur” ce explica originile evangheliilor… Pe langa asta, i-ar fi furnizat si doua pietre magice (!!!) care sa-l ajute la traducerea scrierilor de pe placile de aur. Smith n-a aratat nimanui aceste placi, pretinzand ca vederea lor aduce moartea oricui in afara de el. Cum era semianalfabet, a trebuit sa angajeze un scrib care sa scrie ce-i dicta el ca traducere a scrierilor “sfinte”.

Citeste mai mult AICI

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos