Somnul lung si odihnitor are darul de a imbunatati capacitatea creierului unei femei, in timp ce la barbati, acest lucru ce intampla chiar si atunci cand acestia atipesc doar putin, potrivit ganful.info, care citeaza The Independent. Oamenii de stiinta de la Institutul Max Planck din Munchen au analizat obiceiurile legate de somn si odihna ale unui grup de 160 de adulti pentru a stabili cum afecteaza somnul capacitatea intelectuala.

Cercetatorii au monitorizat paternurile legate de somn si au dat participantilor la studii teste de inteligenta. Ei s-au folosit de programele de somn ale fiecaruia si au facut calcule in asa fel incat sa obtina anumite corelari intre obiceiurile de odihna si gen. Rezultatele au aratat ca valorile IQ-ului cresteau atunci cand femeile beneficiau de un somn profund. Acest lucru nu poate fi spus si in cazul barbatilor, al caror creier isi recapata forta chiar si atunci cand acestia atipesc.

„Rezultatele cercetarii noastre demonstreaza ca legatura dintre calitatea somnului si inteligenta este mult mai complexa decat am fi crezut”, a spus profesorul Martin Dresler, unul dintre conducatorii cercetarii. „Sunt foarte multi factori implicati in abilitatile intelectuale, iar somnul este doar unul dintre acesti factori. Acest studiu complex ne ofera un background pentru studiile noastre urmatoare”, a completat acesta.

La inceputul acestui an, cercetatorii de la Universitatea Loughborough au spus ca femeile au nevoie de mai mult somn pentru ca creierul lor este mult mai complex decat cel al barbatilor. Femeile pot face mai multe lucruri deodata si pot fi foarte flexibile, folosindu-si creierul mai mult decat barbatii. Acesta este, potrivit cercetatorilor, motivul pentru care ele au nevoie de mai mult somn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.