Acasă Sanatate Adevarul despre carnea din comert a iesit la iveala! Puii mananca 23...

Adevarul despre carnea din comert a iesit la iveala! Puii mananca 23 de ore pe zi! Iau in greutate de aproape 20 de ori intr-o luna! Ce avertisment transmit medicii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Desi nu sunt dopati direct cu hormoni, vitele si puii din ferme ii „fabrica” oricum din cauza regimului alimentar intensiv.

Puii de carne iau in greutate de aproape 20 de ori intr-o luna. Nu fac altceva decat sa manance, in 24 de ore iau pauza o ora ca sa doarma. Desi din momentul aderarii la Uniunea Europeana legea interzice clar injectarea animalelor cu hormoni, procedeul este, de fapt, altul: faptul ca sunt trecuti pe regim de ingrasare face ca organismul lor sa secrete in mod fiziologic hormoni de crestere, care nu sunt distrusi prin preparare termica si trec usor in organismul consumatorilor. Astfel, povestea sanilor mari la baieti din cauza carnii „tunate” nu este chiar fum fara foc. Nu toti consumatorii sunt afectati, dar copiii, fiind in crestere, sunt cei mai predispusi la dereglari, atrag atentia medicii.

Doctori, nutritionisti si experti in alimentatie spun ca nici nu este nevoie de injectare cu hormoni din exterior. Chiar si stimulentii permisi forteaza puii sa secrete hormoni, o reactie fiziologica a organismului de a tine pasul cu un ritm de dezvoltare impus. Anumiti nutritionisti spun insa ca producatorii mai „destepti” dopeaza puii cu substante interzise, greu de depistat la analize, exact ca la sportivi. „Exista substante superioare, destul de cunoscute in industria crescatorilor care stimuleaza glanda hipofiza, prehormonii. Se fac dopaje, exact ca la sportivi, pe sub mana. Doar asa un pui se face cat o gaina in trei saptamani. Sunt pasari care n-au vazut in viata lor iarba, care stau inchise. E ca si cum un om ar sta intr-un beci”, atrage atentia medicul nutritionist Virgil Stroescu. „Cresterea in regim intensiv modifica compozitia carnii”, adauga si expertul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi. Un alt specialist ne-a declarat sub anonimat ca animalele crescute in conditii de „carcera” secreta si hormoni de stres, care se transmit, de asemenea, oamenilor care le consuma carnea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos