“Anxietatea cronica produce adrenalina si cortizol in exces, anuland activitatea aparatorilor naturali impotriva celulelor cancerigene”, puncta Dr. Michael Barry.

Emotiile sunt strans legate de sanatatea generala a organismului. Atunci cand suferim, organismul sufera odata cu noi. Anxietatea si depresia pot afecta grav organismul, dustrugand sistemul imunitar.

insa emotiile negative pot face si mai mult rau. De exemplu, oamenii de stiinta cercteaza emotiile negative, deoarece le considera a fi principalul factor care duce la formarea celulelor canceroase. Pana acum, se credea ca principalii factori formatori de celule cancerigene sunt zaharul, tigarile si alcoolul, insa oamenii de stiinta sunt de parere ca nici emotiile negative nu ar trebui excluse din aceasta lista.

CUM AFECTEAZa NEGATIVITATEA SaNaTATEA?

Dupa douazeci de ani de studiu, s-a descoperit faptul ca negativitatea poate fi cauza principala a dezvoltarii celulelor canceroase in organism. Iertarea a fost cu mult timp in urma asociata puterii de vindecare, iar acum se pare ca negativitatea este asociata imbolnavirii. Dr. Steven Standiford, chirurg renumit din America explica faptul ca vindecarea emotiilor negative este la fel de importanta precum vindecarea ranilor fizice.

Probele care implica tratarea si indepartarea celulelor cancerigene din organism, au dus la punerea bazelor unei terapii “a iertarii”. O privire mai atenta in randul pacientilor diagnosticati cu cancer, ne spune ca 60% dintre acesti pacienti au probleme in a ierta. Deci, daca nu vor ierta oamenii care le-au gresit in aceasta viata, nu se vor putea vindeca.

Emotiile negative si bolile fizice, merg mana in mana. Daca vei refuza sa te debarasezi de aceste emotii, nu vei face decat sa adunci toxicitate in interior, iar aceasta se va transforma in celule bolnave, care mai tarziu, le vor manca pe cele sanatoase…

De asemenea, spuneam ca anxietatea face schimbari in organism, iar modul in care scapam de anxietate reprezinta modul de tratament pe care noi il alegem. Iertam sau continuam sa ne imbolnavim?

Capacitatea de a renunta la furie ii va face mult bine organismului tau, iar aici nu ne referim doar la tratarea cancerului, nu! Se pare ca daca ne vom concentra mai mult pe iertare, putem trata sau preveni boli cronice extrem de grave. Un studiu recent a concluzionat faptul ca femeile abuzate, care decid sa ierte agresorul, s-au putut vindeca mai usor de traumele suferite.
Oamenii de stiinta spun ca femeile care folosesc iertare drept forma de tratament, s-au vindecat mult mai usor de traumele suferite in urma unei agresiuni, fara sa sufere de depresie sau anxietate.

Iertarea poate fi calea prin care ajutam oamenii sa depseasca atat afectiunile mentale, cat si pe cele fizice. Consilierii specializati in arta iertarii, sunt de parere ca acest proces incepe prin acceptarea propriei persoane si prin transformarea urei in iertare.

Lipsa negativitatii reprezinta comuniunea mintii cu organismul.

Poate fi dificil sa ierti, de aceea exista terapeuti specializati in acest domeniu. Indiferent care ar fi motivul supararii, cat de necrutatoare ar fi fost experienta vietii noastre, iertarea merita sa isi faca loc in vietile noastre, caci doar asa ne vom putea vindeca.

Scapa de emotiile negative, incarca-te cu pozitivism si viata ta se va schimba enorm.

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.