Acasă Life Adevarul a iesit la iveala! Vezi motivul pentru care sunt ingropati mortii...

Adevarul a iesit la iveala! Vezi motivul pentru care sunt ingropati mortii la 2 metri adancime!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In vocabularul limbii engleze exista o expresie: „6 picioare sub”, care odata ce e pronuntata se subintelege inmormantare sau moarte. Dar cati oameni isi pun intrebarea: de ce sunt ingropati mortii la o adancime de 6 picioare, adica 2 metri?

Aceasta traditie se trage din 1655, cand intreaga Anglie a fost devastata de ciuma. in acei ani oamenilor le era frica de raspandirea infectiei. Din aceasta cauza primarul de atunci al Londrei a emis un decret special precum mortii sa fie ingropati la 2 metri sub pamant pentru a evita raspandirea infectiei.

Multi au pus la indoiala decizia, fiindca infectia era raspandita in primul rand de insecte si apoi de cadavre. Cu toate astea acest standard a ramas valabil pana in zilele noastre.

De exemplu in Statele Unite standardul de adancime variaza de la un stat la altul. in majoritatea cazurilor este de 8 inch (aprox. 21 cm). Se pare ca autoritatile locale considera a fi suficient. Dar in unele state se inmormanteaza la o adancime de 4 metri. Se procedeaza astfel pentru ca sa mai ramana loc sa fie ingropati deasupra si altii. De obicei aceasta procedura este valabila in cazul rudelor si prietenilor apropiati, scrie cyd.

Adancimea de 2 metri este considerata a fi cea mai comuna. in unele zone o adancime mai mare decat aceasta poate crea probleme. in special in regiunile unde sunt ape subterane. De exemplu in New Orleans sicriele ingropate prea adanc erau impinse afara de curentii de apa.

in Marea Britanie sustin standardul adoptat de acum cateva secole. Sigur, motivul este altul. Serviciile speciale indeamna oamenii sa ingroape sicriele la o adancime suficienta ca acestea sa nu fie dezgropate de animale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos