Adevarul a iesit la iveala! De ce consumam dulciuri sau mancare de la fast-food!

Raw Life and Style

Pofta de a consuma dulciuri sau mancare de tip fast-food este datorata, in primul rand, oboselii fizice, conform unui studiu efectuat recent de un grup de cercetatori americani, care au descoperit ca lipsa de somn duce la cresterea apetitului pentru produsele alimentare nesanatoase.

“Dovezile pe care le avem in urma studiilor efectuate in laborator arata ca exista o conexiune intre privarea de somn si riscul crescut de obezitate,” declara autoarea principala a studiului, publicat in jurnalul “Sleep”.

Lipsa de somn este un factor de risc pentru declansarea obezitatii, deoarece stimuleaza senzatia de foame, datorita echilibrului care exista intre substantele nutritive consumate de o persoana si consumul de energie necesar pentru a sta treaza, care ramane in general acelasi indiferent de numarul de ore dormite, scrie medlive.hotnews.

Click pe aceeasi tema:  Cele mai nocive alimente pe care le consuma romanii!

Datele studiului arata ca cei care nu au primit destula odihna au avut tendinta sa manance mai multe alimente din portiile de desert, in special alimente cu mai multi carbohidrati, proteine si grasime.

Din cercetarile efectuate anterior oamenii de stiinta au concluzionat ca privarea de somn afecteaza echilibrul chimic al creierului, in principal nivelul de endocannabinoide, receptorii care regleaza apetitul. In cadrul prezentului studiu cercetatorii au reusit sa masoare concentratia de 2AG, denumirea stiintifica a unui grup de receptori din sistemul de endocannabinoide, care controleaza ingerarea alimentelor.

Click pe aceeasi tema:  SCHIMBAREA OBLIGATORIE care va intra in vigoare din 2016! Ce vom gasi pe o mare gama de alimente!

Ceea ce au observat in cadrul studiului cercetatorii a fost faptul ca in conditii normale de somn concentratia de 2AG creste gradual pe parcursul zilei, atingand un varf la dupa-amiaza – momentul in care apare senzatia de foame, insa in cazul privarii de somn concentratiile de 2AG erau mult mai mari, iar pacientii aratau semne de infometare si pofta de a consuma alimente nesanatoase pe tot parcursul zilei.









spre