Adevarul a iesit la iveala! Care sunt cele mai mari minciuni din hartile lumii!

Raw Life and Style

Aproape fiecare dintre noi vizualizeaza in mare parte harta lumii sau globul Pamantului, insa putini dintre noi stiu ca fiecare harta spune o minciuna, dar nu toate mint despre acelasi lucru.

Una dintre cele mai populare proiectii este Mercator, dar si ea are defectele sale. In realitate, Africa este de 14 ori mai mare decat Groenlanda; Canada este de doar 1,2 ori mai mare decat Statele Unite, iar Antarctica nu este cu certitudine un continent imens cum e portretizat.

Click pe aceeasi tema:  Un raport NASA desecretizat provoaca fiori! Supervulcanul care ameninta omenirea!

De exemplu, Harta de proiectie Mercator, una dintre cele mai utilizate in prezent, exagereaza in privinta regiunilor indepartate de ecuator.

Proiectia Goode arata continentele, care sunt dimensionate in mod adecvat unul fata de altul, dar cu multe intreruperi si distorsiuni in ce priveste distanta, scrie descopera.

Acest lucru are atat beneficii cat si probleme pentru cartografie. Problema se datoreaza proiectiei, care incearca sa transforme un glob sferic intr-un plan plat.

Citeste mai mult aici

Click pe aceeasi tema:  Rusia va lua "contramasuri" fata de exercitiile NATO din Marea Neagra! Sunt un semnal alarmant, o provocare!
spre