Cancerul de piele a fost principalul mecanism al inceputului evolutiei umane, sustin cercetatorii stiintifici. Pielea omului preistoric din Africa a incercat sa se apere de razele arzatoare ale Soarelui, iar ca rezultat a sintetizat pigmentul negru, scrie The Daily Mail. Asa au aparut primele populatii de oameni cu piele neagra, ca un fel de aparare universala impotriva cancerului de piele.

Pana atunci, primii oameni care au populat continentul african au avut o piele de culoare deschisa. Aceste transformari au avut loc in urma cu 1,2-1,8 milioane de ani in urma. Doar oamenii cu piele inchisa au supravietuit in timp, transmitandu-si genele generatiilor urmatoare.

E adevarat, in Africa au ramas albinosi, dar 80% dintre acestia mor pana la varsta de 30 de ani din cauza cancerului de piele.

Intrebarea daca oamenii moderni sunt capabili sa dezvolte o aparare impotriva cancerului ca si stramosii lor, ramane deschisa. De exemplu, oamenii care petrec mult timp pe strada, sunt expusi unui risc crescut de a face cancer de piele. Analizele realizate pe parcursul timpului au aratat ca agricultorii, comerciantii ambulanti, constructorii si soferii au un risc crescut de a dezvolta cancer de piele. Medicii reamintesc ca nu doar expunerea directa este periculoasa, dar, de asemenea, orice suprafata care reflecta razele solare. Vorbim despre acoperisuri, luciu de apa, geamurile ferestrelor etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.