Acasă Stirile zilei ACTA va putea reveni sub alta forma, CETA

ACTA va putea reveni sub alta forma, CETA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

ACTA a devenit istorie dupa ce Parlamentul European a respins tratatul, dar o parte din termenii tratatului ACTA vor putea reveni sub o alta forma, si anume CETA.

Iar acest lucru s-ar putea intampla mai repede decat ne-am astepta, chiar sub ochii nostri. Tratatul Canada – EU Trade Agreement (CETA), a carui forma preliminara a fost descoperita si comentata de Michael Geist, profesor de drept in cadrul Universitatii din Ottawa, este una dintre formele in care defuncta ACTA ar putea reinvia. Aflat in ultimele faze de negociere de catre organisme europene si canadiene, acest tratat este, conform declaratiilor profesorului, o forma prin care multe din prevederile tratatului ACTA ar putea fi impuse fara a intra insa si in atentia publicului.

Forma intermediara care a ajuns in mainile lui Michael Geist dateaza din februarie 2012 si cuprinde multe din prevederile referitoare la pastrarea dovezilor clare si potentialelor dovezi, aplicarea politicilor de protectie, controlul vamal, cuantificarea daunelor sau aplicarea ordinelor judecatoresti de interdictie.