ACNEEA destul de des intalnita si la adulti! Vezi cauze si solutii – Cap Limpede

ACNEEA destul de des intalnita si la adulti! Vezi cauze si solutii

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Adultii au din ce in ce mai des probleme cu acneea, afectiune pe care multi o percep ca fiind specifica pubertatii.

Iata cele mai comune cauze ale aparitiei acneei la adulti si solutii pentru a combate aceasta afectiune neplacuta:

1. Inflamarea

Cand pielea este sub stres, fie mental, fie fizic, celulele albe se grabesc sa atace „dusmanii”. Astfel se formeaza puroiul din cosuri.

Pentru a scapa din aceasta situatie neplacuta, cel mai bine este sa consumi alimente anti-inflamatorii si care sunt cunoscute ca asigura o piele mai sanatoasa. Daca totusi cosurile se incapataneaza sa mai apara, le puteti trata cu peroxid de benzol.

2. Excesul de sebum

Sebumul este uleiul natural care este secretat de glandele sebacee. Cand este in cantitati normale, sebumul joaca un rol important in protejarea pielii fata de elemente agresive si in hidratarea acesteia.

3. Sebum neeliminat

Loading...

Cand sebumul se blocheaza in pori si nu poate ajunge la suprafata, oxideaza si devine negru. Punctele negre este cel mai bine sa fie scoase de un estetician bine pregatit.

4. Bacteriile

Sebum in exces, in asociere cu poluarea si cu fumul de tigara formeaza un teren cum nu se poate mai bun pentru bacterii chiar la suprafata pielii.

Alte cauze ale acneei la adulti ar putea fi foliculii infundati, consumul de alimente ultraprocesate, celulele de piele moarta si machiajul in exces.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close