Stiati ca bauturile acidulate pot scurta durata de viata cu pana la 5 ani? Consumul regulat al bauturilor carbogazoase a dus la cresterea in greutate, la diabet zaharat si atacuri de cord, printre alte probleme de sanatate. Insa Organic Health avertizeaza ca acidul poate scurta si viata.

Conform unui studiu recent realizat de Universitatea San Francisco din California, consumul regulat a unui suc acidulat va poate scurta telomerii. Acestia sunt capacele proteice de la capatul cromozomilor care protejeaza AND-ul.

“Lungimea telomerilor se scurteaza natural odata cu inaintarea naturala in varsta.”, potrivit cercetatoarei  Cindy Leung.

Atunci cand telomerii ajungi prea scurti, celula se strica si moare. Leung si echipa sa au constatat faptul ca acidul grabeste practice scurtarea naturala si este strans legat si de bolile de inima, diabet si cancer.

La studiu au participat cinci mii de oameni carora li s-au luat probe de sange, iar cei bolnavi de diabet si boli de inima erau exact cei care consumau frecvent astel de bauturi si aveau si telomerii mai scurti decat in mod obisnuit.

Totodata, mai multe studii realizate de Scoala de experti in sanatate Harvard au scos la iveala faptul ca una, doua doze de alcool pe zi cresc  riscul diabetului zaharat de tip 2 la 26%.

Chiar si cu aceste studii, majoritatea oamenilor aleg sa consume frecvent bauturi acidulate fara a se gandi putin la sanatatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.