Acasă Life Dezvoltare Personala Acesta este discursul care ar putea schimba lumea! Citeste-l si impartaseste-l cu...

Acesta este discursul care ar putea schimba lumea! Citeste-l si impartaseste-l cu ceilalti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acesta este discursul final al lui Charlie Chaplin in filmul “Marele Dictator” si este incontestabil cel mai reusit discurs dat omenirii vreodata. Va rugam sa luati in considerare aceste cuvinte si transpuneti relevanta lor la starea actuala a lucrurilor la nivel mondial.

 

“Imi pare rau dar nu vreau sa fiu un imparat.

Asta nu e treaba mea.

Nu vreau sa stapanesc si sa cuceresc pe nimeni.

As vrea sa ajut pe toata lumea daca este posibil evrei, gentili, negri, albi.

Cu toti vrem sa ne ajutam unul pe altul. Asa sunt fiintele umane.

Vrem sa traim prin fericirea celuilalt, nu prin suferinta lui.

Nu vrem sa ne uram si sa ne dispretuim unii pe altii.

In lumea asta este loc pentru toti si bunul Pamant este bogat si poate asigura hrana pentru toti.

Modul nostru de viata poate fi liber si frumos dar ne-am abatut de la drum.
Lacomia a otravit sufletul omului a baricadat lumea cu ura ne-a facut sa mergem prin nenorocire si varsare de sange. Am dezvoltat viteza, dar ne-am inchis in noi.

Masinile care ne dau abundenta ne-au facut sa vrem mai mult.

Cunostintele ne-au facut cinici, istetimea ne-a facut duri si nemilosi.

Gandim prea mult simtim prea putin.

Mai mult decat masinarii, avem nevoie de umanitate.

Mai mult decat istetime avem nevoie de bunatate, blandete.

Fara aceste calitati, viata ar fi violenta si totul ar fi pierdut.

Avionul si radioul ne-au adus mai aproape. Insasi natura acestor inventii striga spre bunatatea din oameni, striga spre fratia universala, pentru unirea noastra a tuturor.
Chiar si acum vocea mea ajunge la milioane de oameni din toata lumea, milioane de barbati, femei copii deznadajduiti, victime ale unui sistem care fac omul sa tortureze si sa inchida oameni nevinovati.

Pentru cei ce ma aud acum, spun, nu fiti deznadajduiti.

Nenorocirea ce s-a abatut asupra noastra este doar trecerea lacomiei, amaraciunea oamenilor care se tem de progresul uman.

Ura dintre oameni va trece, si dictatorii vor muri si puterea pe care au luat-o de la oameni se va intoarce la oameni. Atata timp cat oamenii mor libertatea nu va pieri.
Soldati! Nu va predati brutelor, oameni care va dispretuiesc si inrobesc, care va organizeaza vietile, va spun ce sa faceti, ce sa ganditi, ce sa simtiti!

Care va seaca, va infometeaza, va folosesc ca pe vite, va folosesc ca pe carne de tun! Nu va predati acestor oameni denaturati–oameni-mecanici cu minti-mecanice si inimi-mecanice!

Nu sunteti masini! Nu sunteti vite! Sunteti fiinte umane!

Aveti dragostea de om in inimi! Voi nu urati! Doar cei neiubiti urasc, cei neiubiti si denaturati.
Soldati! Nu luptati pentru inrobire! Luptati pentru libertate!

In capitolul 17 al Sfantului Luca, este scris „Imparatia Domnului este in om”, nu intr-un om nici intr-un grup de oameni, dar in toti oameni! In voi! Voi, oameni care aveti puterea, puterea de a crea masinarii, puterea de a crea fericire!

Voi oamenii aveti puterea de a face aceasta lume libera si frumoasa, de a face aceasta viata o aventura minunata. Atunci in numele democratiei, haideti sa folosim aceasta putere.
Sa ne unim cu toti.

Sa luptam pentru o noua lume, o lume decenta care sa le dea oamenilor sansa sa munceasca, care sa va dea viitorul si siguranta la batranete.

Promitand aceste lucruri, brute au pretins puterea. Dar mint! Nu isi indeplinesc promisiunile! Si nu o vor face niciodata!

Dictatorii se elibereaza pe ei insisi dar inrobesc oamenii! Acum sa mergem sa luptam pentru a indeplini acea promisiune! Sa luptam sa eliberam lumea! Sa alungam barielele nationale! Sa alungam lacomia, sa alungam ura si intoleranta! Sa luptam pentru o lume a ratiunii unde stiinta si progresul vor duce la fericirea omului.
Soldati, in numele democratiei, sa ne unim!”

Charlie Chaplin

 

 

 

Vezi video in pagina urmatoare!>>>>