Acasă Multimedia Videogalerie Aceasta pereche de VULTURI a generat peste 19 milioane de vizualizari! VIDEO...

Aceasta pereche de VULTURI a generat peste 19 milioane de vizualizari! VIDEO LIVE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O pereche de vulturi face senzatie pe internet, fiind urmariti cu mare interes de internauti din 190 de tari prin intermediul unui streaming video si a doua camere web.

„Sa fim realisti: americani par sa aiba o obsesie pentru camerele video ce filmeaza animale. Au existat astfel de streaminguri video pentru catei, foci si ursi bruni, dar sa nu uitam de isteria creata de oprirea camerei video ce filma ursii panda de la Gradina Zoologica din Washington in timpul crizei guvernamentale”, se afirma la inceputul acestui articol aparut pe site-ul huffingtonpost.com.

„Insa nu trebuie sa va faceti griji: daca acea camera web dedicata ursilor panda se va opri din nou, exista o alta camera video pentru a va ridica moralul: camera care filmeaza o pereche de vulturi din Florida de Sud-Vest (Southwest Florida Eagle Cam/ SWFEC) care clocesc in orasul Fort Myers”, spune acelasi articol.

SWFEC monitorizeaza perechea de vulturi cu cap alb Harriet si Ozzie din septembrie 2012, iar de atunci cele doua pasari au generat peste 19 milioane de vizualizari din 190 de tari. Camera web a prezentat deja eclozarea a doi pui in iarna trecuta si ii arata pe cei doi parinti clocind pe rand de cand au fost depuse cele doua oua – pe 17 noiembrie si 20 noiembrie. Puii pot sa eclozeze in orice moment, intrucat perioada de incubatie dureaza in medie 35 de zile.

Harriet si Ozzie folosesc inca din 2007 acel cuib in jurul caruia isi petrec cea mai mare parte a timpului din octombrie pana in aprilie. Cuibul se afla la 1,6 kilometri de raul Caloosahatchee, intr-un pin, la o inaltime de circa 18 metri fata de sol. Compania imobiliara Dick Pritchett si familia Pritchett au infiintat Fundatia Southwest Florida Eagle Cam, iar patru dintre copiii familiei Pritchett se ocupa in prezent de acest proiect pe care il administreaza ca pe un hobby.

Vulturii din aceasta specie, un simbol al natiunii americane, se imperecheaza pe viata si construiesc unele dintre cele mai mari cuiburi din lumea pasarilor – diametre de 1,5-1,8 metri si cu inaltimi de 0,6-1,2 metri. Ei folosesc o gama variata de materiale pentru a-si construi cuiburile – bete, pene, muschi si iarba. Din cauza vanatorii excesive si a folosirii pe scara larga in agricultura a substantelor chimice de la inceputul si mijlocul secoului al XX-lea, aceste pasari au fost incluse pe lista speciilor amenintate cu disparitia. Dupa adoptarea unor masuri protective, prin adoptarea Endangered Species Act in 1978 si a interzicerii folosirii DDT-ului, populatia de vulturi cu cap alb a crescut, iar aceste rapitoare au fost scoase de pe lista speciilor amenintate cu disparitia in anul 2007.

Mai multe informatii despre Harriet si Ozzie si despre camera video SWFEC pot fi gasite pe site-ul Fundatiei Southwest Florida Eagle Cam, iar imaginile difuzate de acea camera web pot fi urmarite si pe Facebook si Twitter.

Live streaming video by Ustream

Sursa: mediafax.ro