Oamenii cauta elixiruri miraculoase care sa-i scape de afectiuni grave dar nu sunt atenti sa duca o viata echilibrata fara excese alimentare si fizice. Pentru o calitate buna a vietii, oamenii au nevoie de un stil de viata echilibrat.

Potrivit medicului nutritionist Oana Stanciu, un stil de viata echilibrat, care presupune atat o activitate fizica, zilnica sau saptamanala, de o intensitate moderata, o alimentatie care sa fie bazata pe alimente sanatoase si echilibrate, conform piramidei nutritionale si nu cu dezechilibre si, de asemenea, e nevoie si de o gandire pozitiva. Printre prezentari au fost cele legate de nutritia sportivului, conexiunea intre ceea ce inseamna nutritie si genetica, pentru ca in ultima perioada se face aceasta relatie nutrigenetica, nutrigenomica, si partea legata de impactul programelor educationale asupra populatiei in general, relateaza agerpres.ro.

Declaratiile au fost facute vineri la Cluj in cadrul conferintei internationale „Nutritia – Medicina Viitorului” la care au participat peste 260 de studenti medicinisti, medici, farmacisti, nutritionisti, biologi, diabetologi din toata tara dezbat, vineri, la Cluj, probleme legate de alimentatie si medicina, in cadrul conferintei nationale „Nutritia – Medicina Viitorului”.

Conferinta nationala „Nutritia-Medicina Viitorului” se afla la a 5-a editie si este organizata de Asociatia Nutritie si Sanatate impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si Societatea de Stiinte Farmaceutice din Romania, cu sprijinul Asociatiei Dieteticienilor din Romania, al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, Organizatiei Studentilor Farmacisti Cluj-Napoca, Organizatiei Studentilor Medicinisti Cluj-Napoca si Organizatiei Studentilor Stomatologi Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.