Cel putin 36 de persoane au murit duminica in urma unei coliziuni intre un autobuz si o cisterna care transporta metanol, pe o autostrada, in nordul Chinei.

Cele doua vehicule au luat foc in urma coliziunii, care a avut loc duminica dimineata la Yanan, in provincia Shaanxi, pe , care traverseaza China de la nord la sud, asigurand legatura intre provincia sudica Guangdong si Mongolia interioara.

Politia a anuntat initial 28 de morti, insa doar trei dintre cei 39 de pasageri de la bordul autobuzului cu etaj par sa fi supravietuit. Ei au fost spitalizati.

„Bilantul confirmat este de 36 de morti”, a declarat pentru AFP un oficial in domeniul comunicarii din orasul Yanan.

Yue Jiuxiang, un oficial din cadrul Politiei Rutiere, insarcinata cu operatiunile de salvare, a precizat ca autobuzul a plecat de la Baotou cu destinatia Xian, capitala Shaanxi, aflat la o distanta de 11.000 de kilometri.

„Imediat dupa coliziune, autobuzul a luat foc”, a declarat Yue Jiuxiang pentru postul public de televiziune China Central Television. „Partea din fata a autobuzului a fost grav avariata. Iar majoritatea pasagerilor dormeau. Din acest motiv au murit atat de multe persoane”, a apreciat el.

Drumurile din China sunt considerate intre cele mai periculoase din lume. Aproximativ 200 de persoane sunt ucise zilnic pe aceste drumuri, potrivit statisticilor oficiale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.