Un calugar budist japonez in varsta de 41 de ani a reusit sa tina un post extrem in care timp de 9 zile nu a mancat, nu a baut si nu a dormit, un ritual pe care din al doilea razboi mondial doar 13 persoane au reusit sa-l duca la indeplinire, ultima data in urma cu opt ani, relateaza miercuri EFE.

La incheierea postului, calugarul Kogen Kamahori a iesit pe picioare, desi asistat de doua persoane din lacasul sfant Monte Hiei (vestul Japoniei) unde a stat inchis timp de noua zile, au informat mass-media locale.

El a fost intampinat de aproximativ 600 de calugari care l-au felicitat pentru aceasta mare reusita. Kamahori a reusit sa incheie cu succes acest post negru cunoscut sub numele de ‘doiri’, care este cea mai dura proba din cadrul marii incercari cunoscute drept ‘kaihogyo’ — o perioada de 1.000 de zile de antrenament ascetic prin care se aspira la iluminare, conform Agerpres.

Pentru a putea tine postul ‘doiri’, calugarul trebuie mai intai sa efectueze, de-a lungul a cinci ani, 700 de zile de drumetii pe munte parcurgand intre 30 si 40 de kilometri pe zi. in cadrul ‘doiri’, pe langa faptul ca nu mananca nu bea si nu doarme, calugarul nu are voie sa se stea culcat si trebuie, in cele 182 de ore cat dureaza ritualul, sa recite versete de 100.000 de ori.

Doi calugari il asista in orice moment pe cel care se confrunta cu „proba mortii” astfel incat sa nu adoarma. Initial postul ‘doiri’ dura zece zile, dar a fost scurtat pentru a evita pericolul de moarte al celor care se supun acestei probe extreme.

Ritualul ‘kaihogyo’ este practicat de scoala japoneza Tendai infiintata pe muntele Hiei in jurul secolului al IX-lea. Cele 1.000 de zile trebuie impartite de-a lungul a sapte ani si se crede ca mai putin de 50 de persoane au reusit sa duca la indeplinire acest ritual in secolul al XIX-lea.

Kogen Kamahori a inceput ritualul ‘kaihogyo’ in martie 2011 si preconizeaza sa-l incheie in septembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.