Acasă Stirile zilei Social A patra zi de haos al înscrierilor la şcoală

A patra zi de haos al înscrierilor la şcoală

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Încă de la 6 dimineaţa, părinţii au venit astăzi la porţile liceului I. L. Caragiale, singurul centru de înscreiri din Capitală, aceasta fiind a patra zi de înscrieri la şcoală.

Părinţii îndură întregul haos, iar autorităţile promit că vor găsi soluţii în faţa nervilor părinţilor.

Perioada de înscrieri se termină pe 9 mai, iar de pe 11 până pe 18 mai are loc o nouă rundă de înscrieri pentru copiii care au fost respinşi la alte şcoli sau ai căror părinţi au ales altă şcoală decât cea din circumscripţia în care locuiesc.

Cristian Alexandrescu, inspector general, a declarat:

„În mod sigur putem găsi soluţii ca acest sistem să fie îmbunătăţit. La nivelul Municipiului Bucureşti trebui să găsim nişte soluţii alternative care să permită ca părinţii să mai treacă prin aceste situaţii pe care eu le regret, dar astea au fost modalităţile de acum.”

Liviu Po, ministru propus pentru dialog social, a declarat:

„Am găsit o parte dintre soluţii, astăzi cu siguranţă vom avansa aceste soluţii. De săptămâna viitoare se vor găsi soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii, soluţii care o să le înaintez ministrului educaţiei pentru a le pune repede în practică deoarce asistăm la o bătaie de joc la adresa părinţilor în ceea ce priveşte înscrierea în clasa pregătitoare.”

O mămică explică:

„Ne-au zăpăcit pe toţi. Eu una am avut 4 copii la şcoală, dar nu era aşa, nu m-am trezit din zăpăceala care e, nici nu ştii ce să faci. Ne-a tăiat şi ne-a trimis între 11 şi 18 mai. Eu am venit de acum poate reuşesc ceva şi la urma om vedea ce-o fi.”

„Pentru a fi sigur că reuşesc să termin cât mai repede. Am venit în ideea că poate reuşesc să-l înscriu în sistemul de învăţământ pe care-l vreau eu cu toate că la şcoala unde am depus noi actele nu au fost locuri suficiente la step by step.”

a spus un părinte.

Andreea Mușatescu