Cap Limpede

Stirile zilei

A fost FOTOGRAFIAT „CURCUBEUL DE FOC”, un fenomen meteo EXTREM DE RAR

„Curcubeul de foc” este numele dat unui fenomen meteo extraordinar, ce nu este insa nici curcubeu, nici nu este de foc.

Fenomenul, ce este cunoscut si sub numele de „nori iridescenti”, are loc atunci cand picaturile de apa de dimensiuni uniforme se grupeaza intr-un nor. Acesti nori „curbeaza” lumina in cadrul unui fenomen de difractie, aceasta fiind separata pe mai multe lungimi de unda (culori). De aceea, efectul vizual este similar cu cel al curcubeului.

La fel ca in cazul altor obiecte iridescente, precum penele de paun, culoarea perceputa de observator se schimba in functie de pozitia acestuia fata de soare si de obiect.

Imaginile cu acest fenomen meteo rar au fost surprinse in partea de sud a Floridei.

Expertii meteorologi afirma ca fotografiile surprind nori de tip pileus, formati atunci cand o furtuna impinge o cantitate de aer inspre partea superioara a atmosferei, aer ce trece printr-un strat de umezeala. Aceasta miscare a aerului duce la formarea unor cristale de gheata ce duc la aparitia difractiei ce produce efectul de curcubeu.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-12653").on("click", function(){ $(".com-click-id-12653").show(); $(".disqus-thread-12653").show(); $(".com-but-12653").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});