Una dintre cele mai importante descoperiri stiintifice din istorie apartine cercetatorului Jef Boeke, care a reusit sa produca primul ADN sintetic intr-o celula completa ca a plantelor si animalelor, ba chiar si a oamenilor, potrivit A1.ro.

Aceasta performanta deschide posibilitatea de a produce alimente, medicamente si biocombustibili cu gene artificiale care realizeaza functii omenesti.

„Am izbutit sa transformam teoria in realitate! Este un pas urias in vederea dezvoltarii acestor gene artificiale”, a declarat Jef Boeke, coordonatorul studiului.

Cercetarea a durat 7 ani, perioada in care au fost analizate, mare atentie, 273,871 componente ADN! Pentru a obtine reproducerea, specialistii au eliminat mai multe parti nefolositoare din ADN pana la descoperirea formulei functionale.

„Am facut peste 50.000 de schimbari in codului ADN din cromozom! Este ca si cum ai juca la pariuri, pentru ca fiecare schimbare putea ucide celula si arunca la gunoi toata munca depusa de-a lungul timpului”, a declarat Dr. Boeke.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.