Acasă Timp liber Auto A facut istorie in intreaga lume. Cate ARO mai circula prin Romania...

A facut istorie in intreaga lume. Cate ARO mai circula prin Romania in 2014!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

ARO a fost o masina care a ajuns în toate colturile lumii, datorita fiabilitatii pe teren accidental si a pretului foarte mic si chiar daca masina nu se mai fabrica de 11 ani, pe drumurile din tara noastra înca circula un numar impresionant de modele.

 

ARO si-a început productia în 1957 si a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care doua treimi au fost exportate în peste 110 tari (înainte de 1989 90% din productie a fost exportata). Automobilul de teren a iesit din fabricatie în anul 2003 în Romania, însa în prezent în tara noastra sunt înmatriculate nu mai putin de 25.907 de modele ARO, de la model D, model 10 si pana la model Spartana.

 

În septembrie 2003, Statul roman a vandut, pentru pretul de 180.000 USD, 68,7% din ARO companiei americane „Cross Lander”, detinuta de John Perez. În contractul de privatizare erau prevazute investitii de 2 milioane de dolari în ARO, dar nici o investitie nu a avut loc iar echipamentul ARO a fost vandut.

 

ARO nu a disparut complet însa, un fost dealer Aro din Cehia, Auto Max Czech, continua sa le fabrice, anunta capital.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos