Acasă Utile Cum faci creierul sa invete mai repede? Iata principalele trei modalitati!

Cum faci creierul sa invete mai repede? Iata principalele trei modalitati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multe persoane isi amintesc greu anumite lucruri. Studentii vor sa isi imbunatateasca memoria pentru a invata mai usor, iar adultii vor sa indeplineasca toate sarcinile pe care le au intr-o zi.

Modalitati prin care poti sa-ti pacalesti creierul sa invete tot ce vrei.

1. Memoriile conditionate de reflexe

in fiecare secunda a vietii tale, creierul se activeaza in diferite parti, sub influenta lucrurilor pe care le percepi, faci si simti. Creierul retraieste amintirile activandu-se in acelasi fel in care a facut-o prima data cand le-a experimentat. De exemplu, o anumita parte a creierului se activeaza atunci cand asculti o melodie, cand experimentezi o emotie puternica in preajma persoanei iubite si asa mai departe. Acest reflex poate sa te ajute sa-ti pacalesti creierul sa activeze informatia de care ai nevoie. Daca te pregatesti pentru un examen, poti lua un parfum ieftin, pe care nu l-ai mai mirosit niciodata si pe care nu il asociezi cu nimic. Da-te cu acest parfum atunci cand inveti si fa un dus atunci cand termini de invatat, dupa care te poti culca. Data viitoare cand vrei sa-ti amintesti acele informatii pe care le-ai invatat cand erai dat cu parfumul, da-te iar cu acel parfum.

2. imbunatatirea perceptiei

imbunatatirea perceptiei te poate ajuta sa-ti imbunatatesti si memoria.
Cum poti face acest lucru? incepe prin observarea tuturor detaliilor, cum ar fi semnele, culorile, mirosurile, sunetele. Apoi intreaba-te ce ai vazut, incearca sa treci pe o lista lucrurile pe care le-ai observat si sa iti amintesti cum erau aranjate sau cum erau pur si simplu. Exerseaza aceasta practica pana cand devine o rutina. Perceperea lucrurilor din jurul tau te poate ajuta sa iti amintesti altfel.

Ulterior, incepe sa analizezi informatiile. incepe sa unesti punctele si observa cum se leaga totul. Trebuie sa incepi sa analizezi orice informatie noua si sa o corelezi cu ceea ce stii deja. Lucrurile care pot fi grupate sunt mai usor de amintit. Asa ca este important sa corelezi informatiile pentru a-ti imbunatati memoria, scrie Eva.

3. impartasirea cunostintelor

De impartasirea cunostintelor tale nu beneficiaza doar oamenii din jurul tau, ci si tu. S-a demonstrat ca retentia cea mai buna are loc atunci cand impartasesti informatiile pe care le stii. Orice ai invata, incearca sa discuti cu o persoana care crede ca este interesant subiectul respectiv.