Acasă Stirile zilei Solstitiu de vara 2017! Vezi schimbarile care isi pun amprenta in viata...

Solstitiu de vara 2017! Vezi schimbarile care isi pun amprenta in viata in 21 iunie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Solstitiul de vara are loc in fiecare an pe data de 21 iunie si este, potrivit celor mai multe traditii ale lumii, favorabil unor magii puternice, care isi pot pune amprenta pozitiva asupra unor schimbari din dragoste, prosperitate sau sanatate.

Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului. Inca din antichitate, se credea ca magia practicata in timpul solstitiului de vara are darul de a materializa dorinte sau aspiratii aparent imposibile.

Solstitiul de vara simbolizeaza ascensiunea despre care se vorbeste in invataturile spirituale. Chinezii, indienii, romani, druizii, vechii egipteni, populatiile precolumbiene si-au ghidat sarbatorile religioase dupa la solstitiul de vara si au organizat ceremonii de amploare marcand aceasta zi in constiinta ancestrala a umanitatii.

In China antica, ceremonialul solstitiului de vara consta intr-o sarbatoare dedicata pamantului, fortei feminine si pricipiului Yin. in mod complementar, solstitiul de iarna era rezervat sarbatoririi cerurilor, fortei masculine si principiului Yang.

Stravechii pagani din Europa (triburile celtice, slave sau germanice) sarbatoreau solstitiul de vara cu focuri de tabara, potrivit alba24.ro Noaptea solstitiului era specifica festivalurilor focului si magiei de dragoste, oracolelor iubirii si divinatiei. Se credea ca lanurile de cereale vor creşte pana la inaltimea la care sareau peste foc cuplurile de indragostiti. Prin intermediul puterilor magice ale focului, fetele isi ghiceau viitori soti si, in acelasi timp, flacarile alungau demonii si spiritele rele.

In Roma antica, festivalul Vestalia, dintre 7 si 15 iunie, era dedicat zeitei romane a caminului, Vesta. in aceasta perioada, femeile maritate aveau voie sa intre in templul zeitei, in restul anului el putand fi frecventat numai de fecioarele vestale.

In stravechea Suedie, un arbore al miezului de vara era inaltat si decorat in fiecare asezare. Satenii dansau in jurul lui, iar fetele si femeile se imbaiau intr-un rau, ritual avand menirea de a aduce ploaia peste campuri.

La romani, solstitiul de vara este legat de sarbatoarea Sanzienelor, marcata in ziua de 24 iunie. Sanzienele sunt, in mitologia romaneasca, zane bune din clasa ielelor, dar care atunci cand nu le este respectata sarbatoarea devin surate cu Rusaliile, care sunt zane rele. Noaptea de Sanziene este inconjurata de o aura de mister si magie, fiind favorabila vrajilor si descantecelor de dragoste. Coronitele de Sanziene lasate noaptea afara puteau asigura fetele ca vor face nunta in vara, in cazul in care erau gasite dimineata acoperite de roua. Florile culese de Sanziene, asezate sub perna in noaptea de 23 spre 24 iunie, le puteau ajuta pe fete sa isi vada in vis viitorul sot.

SOLSTItIU DE VARa 2017 marcheaza inceputul verii astronomice si este momentul in care ziua este cea mai lunga, iar noaptea cea mai scurta. Anul acesta, solstitiul de vara are loc pe 21 iunie, la ora 04:24.

Aceasta zi este cea mai lunga din an, marcata de o aliniere perfecta a axei Pamantului pe directia Soarelui. Dupa momentul solstitiului de vara, durata zilei va incepe sa scada, iar a noptii sa creasca, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstitiului de iarna. Evident, in emisfera sudica a Pamantului fenomenul se deruleaza in sens invers, arata realitatea.net.

Solstitiul reprezinta cele doua momente ale anului cand Soarele se afla la cea mai mare sau la cea mai mica inaltime fata de ecuator. Pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri. Axa polilor Pamantului nu este constant perpendiculara pe planul orbitei Pamantului. Datorita acestui fenomen, cele 2 emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal in decurs de un an, fapt ce genereaza la latitudinile medii inegalitatea zilelor si a noptilor, precum si succesiunea anotimpurilor.