Acasă Politic Daniel Constantin nu pleaca din ALDE cu mana goala! „Partidul si-a pierdut...

Daniel Constantin nu pleaca din ALDE cu mana goala! „Partidul si-a pierdut busola”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Co-presedintele ALDE Sector 1, Razvan Mitu, si-a anuntat demisia. De asemenea, vor demisiona vicepresedintele organizatiei, Cristian Cosmin, si fosta echipa Conservatoare, care i se vor alatura lui Daniel Constantin.

„Co-presedintele ALDE Sector 1, Razvan Mitu, impreuna cu fost echipa conservatoare, si-au anuntat astazi, pe rand, demisia din toate functiile pe care le detineau in ALDE, ca urmare a actiunilor intreprinse de Calin Popescu Tariceanu la conducerea partidului”, potrivit unui comunicat de presa.

Mitu isi motiveaza decizia prin faptul ca ALDE si-a pierdut busola definitiv dupa intamplarile din ultimele doua luni.

„Am decis sa demisionez din ALDE pentru ca acest partid, dupa intamplarile din ultimele doua luni, si-a pierdut in mod definitiv busola. Viziunea mea politica se desparte in mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promoveaza populismul in locul unei politici liberale autentice. Ma alatur lui Daniel Constantin si voi milita pentru principiile in care cred, pentru a veni in sprijinul oamenilor de afaceri cu idei si propuneri care sa genereze mai multa incredere si predictibilitate in economie”, a subliniat Razvan Mitu in comunicat.

Cristian Cosmin, fost secretar de stat in Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, spune ca ALDE, asa cum este condus astazi de echipa Tariceanu – Chitoiu, nu poate formula o politica economica si sociala coerenta cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate in ansamblul ei. „Mi-am pierdut increderea in special in Calin Popescu Tariceanu care a demonstrat ca nu poate avea o viziune care sa depaseasca interesele personale sau de grup. Liberalismul adevarat, preocuparea pentru soarta societatii si a mediului de afaceri autohton, a fost inlocuit de populism”, sustine Cristian Cosmin in acelasi comunicat.

Alaturi de cei doi si-au anuntat demisia membri ai fostei echipe conservatoare.

La inceputul acestei luni, Daniel Constantin, Mircea Banias si Eugen Durbaca au fost exclusi din ALDE.