Acasă Stirile zilei Hater fara limite! Mircea Badea vrea sa-l bage la inchisoare pe Moise...

Hater fara limite! Mircea Badea vrea sa-l bage la inchisoare pe Moise Guran! Vezi raspunsul lui Guran!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mircea Badea a anuntat pe blogul personal ca a trimis prin e-mail o sesizare Ministerului Public privind falsa alarma de cutremur primita vineri de abonatii aplicatiei Biziday, detinuta de jurnalistul Moise Guran.

„Domnul Moise Guran, persoana cunoscuta in spatiul public, este cel care gireaza activitatea si functionarea acestei aplicatii si isi asuma asta, cu subiect si predicat“, a scris Mircea Badea in plangerea pe care a facut-o publica pe blogul sau. Totodata, Badea a publicat o serie de reactii aparute pe Facebook si semnate de jurnalista Oana Dimofte si de realizatorul de radio Ciprian Muntele, fara a rata sansa de a-i ironiza pe acestia facand referire la participarea acestoa la protestele de strada din ultima perioada.

„Atasez cateva reactii ale abonatilor aplicatiei care au trait momente de groaza si care au actionat sub imperiul acestei stari. Mentionez ca acestia sunt oameni obisnuiti sa #reziste si nu se sperie usor. Dar cand e vorba despre o situatie de viata si de moarte despre care sunt avertizati de o aplicatie asumata de un cetatean in care au incredere, s-au lasat cuprinsi de sentimentul de panica si au reactionat ca atare“, scrie Badea.
In replica, Moise Guran a anuntat ca va face la randul lui o plangere penala in acest caz, precizand ca procurorii vor determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica.

Reactia lui Moise Guran

Un cetatean (utilizator sau nu al aplicatiei Biziday, nu e clar) sustine ca a facut o plangere penala. E ok, asta urma sa fac si eu, chiar daca nu pe email. Daca cetateanul respectiv dorea doar mai multe sharuri, uite il ajut, nu conteaza.

Procurorii vor incepe bineinteles o urmarire penala in rem, pentru a determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica.

Noul Cod Penal Art. 404 – Comunicarea de informatii false Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

Ne-am deconectat de la serverele INFP in aceasta seara. Aplicatia Biziday nu va mai transmite alerte de cutremur, a punctat Guran.