Acasă Life Dezvoltare Personala Invata din legenda indienilor Sioux “Arta de a trai impreuna”

Invata din legenda indienilor Sioux “Arta de a trai impreuna”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O legenda a indienilor Sioux spune ca a fost o data un taur fioros si un nor albastru care au mers de mana in cortul batranului tribului si au intrebat:

– Ne iubim si vrem sa ne casatorim. Dar ne iubim unul pe altul atat de mult incat ne dorim un consiliu care sa asigure ca vom ramane mereu impreuna. Puteti face ceva pentru a se indeplini asta?

Si batranul, incantat sa-i vada atat de tineri, atat de indragostiti si atat de dornici le-a zis:

– Nu este nimic ce nu se poate face, chiar daca acestea sunt sarcini foarte grele. Tu, nor albastru, ar trebui sa urci dealul la nord de sat si sa prinzi cel mai viguros soim si sa-l aduci aici, in viata, in a treia zi de luna plina. Si tu, taurule fioros, tu trebuie sa urci pe munte, unde vei gasi cel mai viteaz dintre toti vulturii. Adu-mi-l viu!

Tinerii s-au imbratisat tandru si, in curand au plecat pentru indeplinirea misiunii.

Pe platou, in fata cortului vrajitorului, cei doi au asteptat cu pasarile vii. Batranul le-a luat din saci si asa cum ceruse a gasit exemplarele frumoase de animale pe care le-a cerut.

– Acum ce facem? – Au intrebat tinerii.

– Luati pasarile si legati-le una de alta de picioare cu aceste panglici din piele. Atunci cand acestea sunt legate, aruncat-le sa zboare.

Ei au facut ceea ce le-a ordonat si au lansat pasarile in aer.

Vulturul si soimul au incercat sa zboare, dar nu puteau sari peste sol. Cateva minute mai tarziu, iritat de imposibilitatea de zbura, pasarile s-au aruncat una impotriva celeilalte, si s-au ciugulit pana s-au ranit.

Atunci batranul a spus:

– Nu uitati niciodata ceea ce vad, asta e sfatul meu. Sunteti ca vulturul si soimul. In cazul in care sunteti legati impreuna, chiar si pentru iubire, nu numai ca veti trai agatati, dar mai devreme sau mai tarziu veti incepe sa va raniti reciproc. Daca iubirea dintre voi va rezista, atunci veti zbura impreuna, dar nu legati. Eliberati persoana iubita, astfel ea poate zbura cu propriile aripi. Acest lucru este adevarat in casatorie si, de asemenea, in relatiile de familie, prietenie si chiar in planprofesional.

<<<<

Respecta dreptul persoanelor de a zbura spre visurile lor.

Lectia principala este sa stie ca numai oamenii liberi sunt capabili sa iubeasca.

Autor necunoscut