Acasă Stirile zilei Justitia Radu Mazare va fi cercetat in libertate in dosarul in care este...

Radu Mazare va fi cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca a luat mita NOUA milioane de euro!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Radu Mazare va fi cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro, a decis ICCJ.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, miercuri, propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Radu Mazare si Sorin Strutinsky.

Decizia nu este definitiva, putând fi contestata la aceeasi instanta.

Primarul municipiului Constanta a fost retinut luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trei fapte de luare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si conflict de interese (doua infractiuni), potrivit unui comunicat. De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, cu privire la savârsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atât direct, cât si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Sursa: mediafax.ro