Acasă Stirile zilei Ce facem in weekend-ul 20-22 februarie 2015!

Ce facem in weekend-ul 20-22 februarie 2015!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Te-ai plictisit in casa? Iti propunem cateva dintre evenimentele care au loc in Bucuresti in weekend-ul 20-22 februarie 2015.

VINERI:

Vineri, 20 februarie, are loc gala speciala de premiere a castigatorilor Maximum Rock Awards, in Club Colectiv din Capitala.

Potrivit organizatorilor, in cadrul galei, vor urca pe scena, in recital, cateva dintre formatiile castigatoare, respectiv Cargo, Cristi Minculescu & Band, Dirty Shirt, 9.7 Richter si AnTheos.

SAMBATA:

* Sambata, 21 februarie, si duminica, 22 februarie, Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul la o serie de vizite ghidate in spatiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regala, Sala Tronului si Scara Voievozilor), care au loc in al treilea week-end din fiecare luna.

Vizitele au loc, in cele doua zile, de la orele 11.30, 14.00 si 16.30.

Participarea la aceste tururi ghidate nu necesita o programare prealabila. Vizitatorii sunt rugati sa se prezinte cu un sfert de ora in avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Nationale pentru achizitionarea biletelor de acces, potrivit unui comunicat al muzeului.

Participarea se face in limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej, poate fi vizitata si expozitia Fragmente de memorie — Portrete Regale. Palatul Regal isi propune sa reconstituie momente din istoria familiei regale (in anexa Salii Tronului) si a Palatului Regal (in anexa Sufrageriei Regale).

Fotografii de epoca, planuri ale cladirii, piese de mobilier, portrete regale si obiecte disparate ajunse pana la noi sunt astazi expuse in calitatea lor de supravietuitori ai unor vremuri apuse.

Durata vizitelor este de o ora, tariful biletului de acces fiind de: 20 lei (intreg); 10 lei/pensionari; 5 lei/studenti si elevi.

* Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Asociatia Brand de Tara organizeaza, in perioada 21-24 februarie, evenimentul „Dragobetele — Ziua indragostitilor la romani”, actiune care face parte din proiectul cultural „Anotimpuri la Muzeul Satului: Primavara. Sarbatorile Tineretii”.

Programul manifestarii cuprinde: expozitia de fotografie „Dragobetele saruta fetele!”, aflata la a patra editie si deschisa publicului in Sala Gheorghe Focsa, organizata impreuna cu Asociatia Bucurestiul meu drag; prezentari de costume; spectacole de cantece si dansuri; concursuri cu premii; sedinte foto pentru perechile de indragostiti; targ cu mesteri populari veniti din toate zonele tarii si gastronomie traditionala.