Acasă Life Dezvoltare Personala De ce esti RESPINS de oameni?! Uite cateva MODURI pentru a gestiona...

De ce esti RESPINS de oameni?! Uite cateva MODURI pentru a gestiona SITUATIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ti s-a intamplat de multe ori poate sa fii respins de un coleg de serviciu, ori vreun membru al familiei, indiferent de sexul persoanei, si e normal sa adopti o atitudine defensiva si de suparare.

Exista insa cateva moduri prin care putem gestiona respingerea. In cel mai optimist caz putem transforma aceasta situatie in avantajul nostru. Iata cum!

Nimic personal

Se poate intampla ca respingerea sa nu fie ceva personal. De cele mai multe ori pare a fi ceva personal tocmai pentru ca asa tindem noi sa vedem lucrurile insa situatia poate fi una obiectiva. Uneori suntem respinsi tocmai pentru ca modul nostru de a fi, comportamentul nostru general intimideaza alti oameni si ii face sa se simta prost. Este o simpla realitate prin care nu noi suntem cei respinsi ci persoanele care se simt intimidate se exclud din anturajul nostru. Acesta este exact motivul pentru care nu noi suntem cei exclusi ci ceilalti se exclud singuri. Ganditi-va la un caz simplu, o experienta de viata prin care probabil ca toata lumea a trecut la un moment dat. In liceu sau in facultate ati avut o pasiune pentru un coleg sau o colega. Si in ciuda atentiei acordate tot persoana respectiva se indeparta de voi. Suna cunoscut? Prima impresie este aceea ca nu sunteti sufiecint de atractiv sau de bun pentru aceea persoana, insa realitatea este poate total opusa: intimidati si tocmai persoana respectiva se simte amenintata si se retrage.

Ce putem face?

A acorda o atentie sporita, poate chiar a sufoca pe cineva cu afectiune si favoruri poate avea ca efect opusul a ceea ce ne dorim. In cazul concret de mai sus incercati sa vedeti nu ceea ce faceti pentru a atrage atentia, ci ceea ce isi doreste persoana respectiva. Sa te lauzi, sa faci zilnic ceva pentru ea/el, sa tot suni poate nu este cea mai potrivita abordare. In mod ironic, de multe ori o atitudine plina de incredere si pastrarea unei distante face mai mult decat toata atentia din lume. Asta nu creste in mod direct sansele noastre a fi doriti, insa ne pune intr-o alta lumina, una mai favorabila noua.

 

Continuarea pe LikeNews.ro!