Acasă Stirile zilei Stiinta Performanta uluitoare a elevilor romani la Olimpiada Balcanica de Matematica

Performanta uluitoare a elevilor romani la Olimpiada Balcanica de Matematica

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Delegatia Romaniei a obtinut cinci medalii de aur si una de argint la olimpiada avuta loc la Ohrid in Macedonia.

Medaliile de aur au fost obtinute de Antonie Ciocan (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Ciprian Mircea-Bonciocat (clasa a VIII-a) si Alexandru Pascadi (clasa a IX-a), ambii elevi ai Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, respectiv Tudor Plopeanu (clasa a VIII-a) si Alexandru Mihalcu (clasa a IX-a), elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Ciprian Mircea-Bonciocat s-a numarat si printre laureatii editiei de anul trecut, cand a castigat o medalie de argint.

Medalia de argint a fost cucerita de Mihnea Doica, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Bilantul Romaniei reprezinta cel mai mare punctaj realizat de o tara la ultimele cinci editii ale competitiei.

Delegatia Romaniei a fost condusa de profesorul Marius Perianu de la Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina si de profesorul Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania au participat ca observatori in juriul olimpiadei profesorii Mircea Fianu (Scoala cu clasele I – VIII nr. 19 din Bucuresti) si Cristian Mangra (Scoala Centrala din Bucuresti). La pregatirea lotului de juniori au participat si profesorii Cristian Lazar de la Colegiul National din Iasi si Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic „Henri Coanda” din Tulcea.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, desfasurata anul acesta in Macedonia, la Ohrid, este o competitie anuala destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica. La editia din acest an a OBMJ au participat 66 de concurenti din 11 tari. De asemenea, au fost prezente, cu statut de invitat, echipe din sapte tari din afara zonei balcanice.

Sursa: mediafax.ro