Acasă Stirile zilei Din cauza benzinei tot mai scumpe, romanii au dat navala pe calea...

Din cauza benzinei tot mai scumpe, romanii au dat navala pe calea ferata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru ca tot mai multi romani nu mai sunt dispusi sa finanteze profiturile benzinarilor, iar drumurile din Romania sunt printre cele mai putin sigure din Europa, tot mai multi concetateni aleg calea ferata atunci cand vine vorba despre calatorii in tara. Si asta in pofida faptului ca viteza medie a trenurilor este in Romania de 45 de kilometri/ora.

Astfel, potrivit statisticii companiei CFR Calatori, in primele trei luni ale anului traficul de calatori pe calea ferata a crescut cu 1,75 milioane de pasageri, comparativ cu perioada ianuarie – martie 2013, cand peste 14,1 milioane de calatori au circulat cu trenul.

Traficul feroviar de calatori a crescut cu 12,4% in primele trei luni ale anului, la peste 15,85 milioane de pasageri.

In perioada sarbatorilor pascale, traficul de pasageri a urcat cu circa 20% la trenurile de litoral si cu aproape 35% la trenurile spre munte, raportat la un week-end obisnuit.

La nivelul intregii retele feroviare, traficul de pasageri a inregistrat, in perioada Sarbatorilor de Paste, fata de un week-end obisnuit, o crestere cu 75%, in timp ce trenurile de pe rutele mari – precum Iasi, Timisoara, Craiova – au avut grade de utilizare de peste 100%.

Potrivit statisticilor realizate de Ministerul Transporturilor, in primele noua luni ale anului trecut, peste 43,6 milioane de pasageri au circulat cu trenul, dintre care 165.000 de persoane au avut o destinatie externa.

Distanta medie de transport a pasagerilor a fost de 78 de kilometri.