Acasă Stirile zilei Bani Orange testeaza in Romania TRANSFER MOBIL de date de pana 300Mbps

Orange testeaza in Romania TRANSFER MOBIL de date de pana 300Mbps

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Orange Romania va lansa in premiera, in teste, reteaua 4G+ care permite transferuri de date la viteze de pana la 300 Mbps. Totodata, operatorul va extinde, din 7 aprilie, reteaua telecom de generatia a patra (4G) in 90 de orase, reprezentand peste 45% din populatia tarii.

„Din 7 aprilie, Orange Romania va utiliza integral tot spectrul de frecvente pe care l-a achizitionat in septembrie 2012. Romania este a noua tara din lume unde este prezenta o retea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ si primul din Romania”, a declarat, luni, intr-o conferinta, directorul tehnic al operatorului, Stefan Slavnicu.

Tehnologia 4G va furniza clientilor companiei din peste 1.000 de localitati viteze medii reale de descarcare (download) de 30 Mbps si incarcare (upload) de 15 Mbps.

Impreuna cu noua gama de optiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps si upload de 30 Mbps”, a mai spus Slavnicu.

Totodata, in premiera in Romania, din 7 aprilie, Orange Romania va permite clientilor din sase orase sa testeze reteaua 4G+, care va permite viteze de transfer de pana la 300 Mbps pentru descarcare (download), utilizand echipamente de furnizate de producatorul chinez Huawei.

„Orange ii invita pe clientii care se afla in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara sa testeze noua tehnologie in magazinele Orange si incurajeaza producatorii sa aduca pe piata din Romania dispozitive compatibile cu aceasta tehnologie”, a mai spus reprezentantul Orange Romania.

Incepand de luni, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de descarcare (download) de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populatie.

Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse in abonament, din 7 aprilie, clientii vor putea alege una dintre optiunile noi dedicate.

La inceputul anului trecut, Orange Romania a anuntat ca va investi in 2013 peste 100 milioane de euro in dezvoltarea retelei, fondurile urmand sa fie alocate atat pentru infrastructura 2G si 3G, cat si 4G, suma fiind similara cu bugetul alocat in 2012 si 2011.

Orange Romania a lansat primele servicii de acces la internet prin reteaua 4G in decembrie 2012, disponibile intr-o prima faza in zona centrala si de nord a Capitalei, in statiunile de pe Valea Prahovei si zona Bran-Moieciu, pecum si in Poiana Brasov.

Zece luni mai tarziu, in octombrie 2013, operatorul a extins aria de acoperire a retelei 4G la nivelul intregii Capitale.

Cu venituri in 2013 de 934 milioane euro si 10,436 milioane de clienti, Orange este liderul pietei romanesti de telefonie mobila (dupa numarul de clienti si cifra de afaceri).