Acasă Timp liber Cultura Premiul NOBEL pentru PACE a fost castigat de Organizatia pentru Interzicerea Armelor...

Premiul NOBEL pentru PACE a fost castigat de Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premiul Nobel pentru Pace 2013 a fost a fost castigat de Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), pentru „vasta sa activitate de eliminare a armelor chimice”, potrivit mediafax.ro.

Organizatia, cu sediul la Haga, a fost infiintata in 1997 pentru a pune in aplicare Conventia privind interzicerea armelor chimice, semnata la 13 ianuarie 1993.

Anterior, televiziunea norvegiana NRK a anuntat ca premiul Nobel pentru Pace va fi atribuit vineri Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), insarcinata cu supervizarea distrugerii arsenalului chimic sirian.

„Potrivit informatiilor NRK, Premiul Nobel pentru Pace 2013 revine Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) sustinute de ONU”, a scris fara alte precizari postul, pe site, cu mai putin de o ora inaintea anuntului oficial.

Activitatea Organizatiei se afla in centrul atentiei dupa ce a fost insarcinata printr-o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU sa supervizeze distrugerea pâna pe 30 iunie 2014 a impozantului arsenal chimic detinut de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.