Acasă Stirile zilei Social CNADNR lanseaza serviciul prin care ROVINIETELE vor putea fi achitate prin SMS!...

CNADNR lanseaza serviciul prin care ROVINIETELE vor putea fi achitate prin SMS! Vezi toate detaliile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta soferii ca de luni, 13 mai, ora 9.00, se lanseaza serviciul prin care incasarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, pentru clientii Vodafone, se realizeaza prin SMS.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartela preplatia) va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A). Solicitantul va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism)–7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare.

SMS-ul de confirmare

Dupa ce a primit mesaj cu datele, cel care vrea sa cumpere rovinieta va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul „DA”.

„Clientul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobila a tarifarii rovinietei)” informeaza CNADNR.

Informatii despre rovinieta vin tot prin SMS

In conditiile in care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Vodafone, prin SMS, textul „INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispozitia clientilor Vodafone numarul de telefon 1761 (numar cu tarif normal in reteaua Vodafone), ce va putea fi apelat de luni pana joi in intervalul orar 08:30–16:30 si vineri in intervalul orar 08:30 – 14:00.

Numarul de telefon 1761 este unic, atat pentru clientii Vodafone, cat si pentru clientii Orange, operatori de telefonie mobila cu care CNADNR a incheiat conventii ce au ca obiect incasarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

Sursa: rtv.net