Acasă World Un pod preferat de sinucigasi din COREEA DE SUD a fost redenumit...

Un pod preferat de sinucigasi din COREEA DE SUD a fost redenumit „Podul Vietii”! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile din capitala Coreei de Sud, Seul au dorit sa micsoreze numarul sinucigasilor postand mesaje pozitive pe un pod de unde multi oameni cu ganduri negre se arunca in rau, redenumind locul “podul vietii”.

Podul a fost decorat cu imagini si mesaje incurajatoare. Astfel, cred autoritatile, oameni le vor citi cand se vor apropia de balustrada si vor realiza ca au pentru ce sa traiasca.

„La inceput ne-am gandit sa construim un zid, dar asta ar inseamna sa punem paie pe foc. De fapt, tot mai multi oameni vin aici, dupa ce au fost puse usi in statiile de metrou. Acum avem nevoie de metoda emotionala pentru a-i face sa se razgandeasca, asa ca am decorat podul”, a declarat Park Haung-Jae, initiatorul proiectului.

Chiar si asa, unii locuitori nu cred ca numarul sinuciderilor va fi redus de niste imagini si mesaje.

„Ma indoiesc ca vor avea efect. Cred ca guvernul ar trebui sa vina cu masuri mai bune pentru a reduce rata sinuciderilor. Vietile oamenilor sunt tot mai grele, iar unii sunt impinsi de saracie. Doar sa agati niste mesaje pe pod nu va preveni sinuciderea. Avem nevoie de masuri serioase pentru a rezolva problemele”, a declarat Jung Yeon-Han, localnic din Seul.

Coreea de Sud este in topul tarilor in fuctie de rata sinuciderilor. Zilnic, aproximativ 40 de oameni isi iau viata.