Acasă Stirile zilei Energie PRIVATIZAREA OLTCHIM: Cea mai mare oferta vine de la Dan Diaconescu fiind...

PRIVATIZAREA OLTCHIM: Cea mai mare oferta vine de la Dan Diaconescu fiind de 203 milioane LEI, aproximativ 45 de milioane de EURO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toate cele patru oferte pentru PRIVATIZAREA OLTCHIM au fost acceptate la licitatie, soarta a peste 3000 de angajati ai Combinatului Oltchim fiind decisa astazi la Ministerul Economiei, care va hotari cine este castigatorul licitatiei.

Dupa citirea ofertelor, cea mai mare oferta a fost facuta de Dan Diaconescu. El a oferit 203 milioane de lei, aproximativ 45 de milioane de euro, pentru cumpararea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

AISA Invest ofera pentru varianta de achizitie individuala 30 de milioane lei. Pentru varianta de achizitie in bloc nu oferteaza.

Chimcomplex ofera pentru cumparare individuala a pachetului de actiuni 18,8 milioane de lei, iar pentru oferta in bloc 221,4 milioane lei.

Pentru creanţele Electrica, Chimcomplex oferă pentru varianta individuală 221 milioane lei, pentru varianta în bloc oferă 221 mil lei.

Dar Remus Vulpescu a spus că există câteva probleme de procedură la această ofertă pentru că nu a fost făcută ofertă de cumpărare pentru creanţele AVAS.

PCC SE ofera numai in varianta cumpărării în bloc a celor trei active pentru pachetul de acţiuni 13,4 milioane de lei, echivalent 2 milioane de euro.

Pentru preluarea creanţelor AVAS, PCC SE oferă, numai pentru varianta în bloc, pretul de 13.443.603,23 lei.

Pentru preluarea crenţelor Electrica, PCC SE oferă, numai pentru varianta în bloc, 13,4 milioane lei.