Acasă Stirile zilei Irlanda a eliminat toate restrictiile pentru muncitorii din Romania si Bulgaria

Irlanda a eliminat toate restrictiile pentru muncitorii din Romania si Bulgaria

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Irlanda a eliminat toate restrictiile pentru accesul pe piata muncii a muncitorilor din Romania si Bulgaria, masuri care trebuiau luate de acum cinci ani de la aderarea celor doua state la UE.

Masura vine in urma unei scaderi puternice a numarului de romani si bulgari care calatoresc in Irlanda in cautarea unui loc de munca. In plus, aceasta vine la cateva luni de la solicitarea Comisiei Europene catre guvernul irlandez de a examina necesitatea actuala a restrictiilor.

„A devenit clar ca baza pentru continuarea restrictiilor privind accesul pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari este discutabila”, arata un comunicat al Departamentului irlandez pentru munca, afaceri si inovatie.

„Astfel, guvernul a decis avansarea imediata a datei de acces pe piata muncii al cetatenilor bulgari si romani”, adauga Departamentul.

Examinarea care a urmat solicitarii Comisiei Europene de a analiza eliminarea restrictiilor privind accesul pe piata muncii a tinut cont printre altele de numarul de aplicatii pentru permise de munca venite din Romania si Bulgaria.

„In 2003 aproximativ 3.600 de permise de munca erau solicitate de cetatenii celor doua state, ajungand la 500 de aplicatii in 2011”, mai arata comunicatul citat de Irish Times.