Acasă Sanatate Aerul poluat creste capacitatea coronavirusului de a ucide!

Aerul poluat creste capacitatea coronavirusului de a ucide!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nivelurile crescute ale poluarii aerului ar putea sa fie unul dintre cei mai mari contributori la rata mortalitatii coronavirusului, conform oamenilor de stiinta, relateaza The Guardian.

O analiza arata ca 78% dintre decesele cauzate de COVID-19 s-au petrecut in cinci din 66 regiuni administrative studiate in Italia, Spania, Franta si Germania. Aceste cinci regiuni sunt cele mai poluate, scrie Digi24.

Cercetatorii au examinat nivelul de dioxid de azot, un poluant produs in mare masura de vehicule cu motor diesel. Multe studii au legat dioxidul de azot si expunerea plamanilor la el de mai multe probleme de sanatate ale plamanilor, fapt ce ar putea face ca oamenii infectati cu coronavirus sa moara mai repede.

„Rezultatele indica faptul ca expunerea pe termen lung la acest poluant ar putea sa fie unul dintre cei mai importanti contributori la rata de mortalitate a COVID-19 in aceste regiuni si in toata lumea”, a precizat un cercetator la universitatea din Germania care a condus cercetarea. „Otravirea mediului inseamna si otravirea propriul nostru corp, iar atunci cand el trece printr-un stres de genul celui provocat de coronavirus, capacitatea sa de a se apara este foarte limitata”, a mai completat el.

Un alt studiu publicat in 7 aprilie s-a concetrat pe poluarea cu particule fine in Statele Unite si a descoperit ca pana si o crestere mica in anii anteriori pandemiei a fost asociata cu o mortalitate mai mare din cauza coronavirusului.