Acasă Sanatate Un doctor roman a renuntat la un salariu de 5000 lire pe...

Un doctor roman a renuntat la un salariu de 5000 lire pe luna in Anglia pentru a SALVA bolnavii de cancer din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Un medic neurochirurg roman, care castiga 5 mii de lire sterline in Marea Britanie, s-a intors in Romania si a creat, pe banii lui, o platforma care sa ajute bolnavii de cancer, relateaza stirileprotv.ro.

Modelul l-a vazut in Anglia unde e bugetat de stat si ofera solutii eficiente si rapide suferinzilor. Bolnavii din Romania, obisnuiti sa alerge mult prea mult timp de la un medic la altul, au acum unde cere ajutor. isi depun online investigatiile si in doar cateva minute cazul lor este lua in lucru de o echipa de specialisti, iar in cateva zile primesc un diagnostic, o schema de tratament si cele mai bune sfaturi.

Horatiu Ioani si echipa lui de specialisti acorda ajutor bolnavilor pe platforma Neurocentrum. Un plan. De asta au nevoie atat pacientii, cat si sistemul de sanatate din tara noastra. Horatiu Ioani este specialist neurochirg, medic la Spitalul Colentina din Bucuresti. Pe scaunul din fata lui se aseaza zilnic zeci de oameni care asteapta raspunsuri.

Asa a creat platforma online, unde pacientii primesc repede raspunsuri, solutii si sprijin.

Medicul Horatiu Ioani a declarat: ″Daca e un pacient diagnosticat cu ceva ce tine de neurochirgie ne trimite imagistica si pozele analizelor, ne facem o idee de patologia pe care trebuie sa o abordam si contactam expertii: de exemplu pentru o tumora celebrala avem neurochirug, oncolog etc. Pentru o tumora scopul e sa oferim un plan in 5 zile, un plan integrat.″

Practic, o data ce un pacient este diagnosticat, isi incarca dosarul pe aceasta platforma, Horatiu ii preia cazul si se intruneste o comisie in care se discuta un plan de tratament. Astfel de servicii sunt bugetate de stat in alte tari si functioneaza de ani de zile. Teoretic, la Horatiu exista o taxa de consult ori un pret pentru o evaluare complexa.

Horatiu Ioani: ″95% dintre cazuri sunt pro bono. Pacientii nu mai umbla sa caute raspunsuri, ei pot ajunge punctual de la un medic la altul, noi ii spunem pacientului in ziua x la ora 10 mergi acolo.”

Lucreaza cu medici specialisti din Romania, dar si din strainatate.

Sursa: stirileprotv