Acasă Stirile zilei Social 1 Decembrie, ZIUA NATIONALA A ROMANIEI! Mesajul AMERICII pentru ROMANIA!

1 Decembrie, ZIUA NATIONALA A ROMANIEI! Mesajul AMERICII pentru ROMANIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson a transmis un mesaj in care ii felicita pe romani, in numele presedintelui Barack Obama.

„In numele presedintelui Obama, al secretarului de stat Kerry si al poporului american, dati-mi voie sa va felicit de ziua Marii Uniri. Acum nouazeci si sase de ani, romanii s-au unit pentru a crea un stat democratic ce garanta egalitatea tuturor nationalitatilor si religiilor si proteja libertatea presei, libertatea de asociere si libertatea de exprimare. In aceasta zi ii cinstim pe acei lideri vizionari si ii aplaudam pe cei care continua sa apere aceste libertati fundamentale, sa consolideze democratia si sa celebreze diversitatea din Romania”, spune Dean Thompson, in mesajul video transmis in limba romana.

Diplomatul american afirma ca SUA sunt „recunoscatoare pentru contributiile semnificative ale Romaniei la securitatea regionala si mondiala”.

„In calitate de aliati NATO, stam alaturi in Afganistan, desfasuram antrenamente militare comune si colaboram la bazele militare din Deveselu si Mihail Kogalniceanu. Impreuna ii protejam pe cetatenii nostri de criminalitatea internationala si de teroristi prin intermediul cooperarii dintre institutiile noastre de aparare a legii”, precizeaza Thompson.

Si secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis romanilor un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Nationale, in numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, se arata intr-un comunicat publicat vineri pe site-ul Departamentului de Stat.

„In numele presedintelui Obama si al poporului american, ii felicit pe toti romanii cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale la 1 Decembrie”, afirma Kerry in comunicat.

„In urma cu 96 de ani, poporul roman a creat o democratie care a garantat egalitate pentru toate nationalitatile si religiile si a protejat libertatea presei, (libertatea) de asociere si de exprimare. Aducem omagiu acelor lideri vizionari si ii aplaudam pe toti cei care continua sa apere aceste drepturi fundamentale si sa consolideze democratia, statul de drept si diversitatea nationala”, continua seful diplomatiei americane.

„Statele Unite sunt recunoscatoare Romaniei pentru parteneriatul puternic privind provocarile regionale si globale de securitate. In calitate de aliati NATO, soldatii nostri servesc impreuna in Afganistan. Ei efectueaza exercitii militare comune de antrenament. Si colaboreaza la baze militare din tara dumneavoastra ca Deveselu si Mihail Kogalniceanu”, adauga secretarul de Stat american, precizand ca doreste „consolidarea parteneriatului strategic pentru multi ani de acum incolo”.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos