Acasă Sanatate Experimentul care schimba tot ce stiai despre moartea clinica!

Experimentul care schimba tot ce stiai despre moartea clinica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Moartea clinica reprezinta, de fapt, perioada de timp in care organismul nu mai poate reactiona la diversi stimuli interni sau externi, care pot determina reluarea activitatii automate a miocardului (muschiul inimii) si a respiratiei, respectiv a centrilor nervosi cardio-respiratori, situati in trunchiul cerebral.

O echipa de medici de la o companie de biotehnologie din SUA vor sa obtina noi informatii referitoare la starea de moarte cerebrala prin incercarea de aducere la viata a 20 de pacienti aflati in moarte clinica.

Vom putea dezvolta terapii pentru tulburari ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer-ul sau Parkinson-ul, spun cercetatorii.

Compania a primit permisiunea de a recruta 20 de pacienti aflati in moarte clinica, pentru a incerca sa le aduca sistemul nervos central inapoi la viata. In cazul in care medicii reusesc sa reanimeze cu succes parti superioare din maduva spinarii, exista posibilitatea de a repune in functiune functii vitale ale corpului, cum ar fi respiratia sau bataile inimii. Echipa Bioquark Inc spune ca intentioneaza sa inceapa sa recruteze pacienti pentru proiectul lor, denumit ,,ReAnima Project”, in cel mai scurt timp posibil. in prima faza a cercetarii se va determina daca va putea fi inversata moartea cerebrala, folosindu-se o combinatie de tehnici, incluzand administrarea de medicamente, stimularea nervilor si terapia cu laser.

Dupa ce familiile pacientilor isi vor da permisiunea, cercetatorii vor incepe sa trataze cei 20 de pacienti aflati in moarte clinica, pe parcursul a sase saptamani, in cadrul Anupam Hospital din Rudrapur, India.

Dupa aceasta, bolnavii vor fi monitorizati timp de cateva luni pentru a vedea daca s-au produs modificari in starea lor de sanatate. Pe parcursul experimentului, echipa va administra patru tipuri diferite de tratamente:
– injectarea de peptide (lanturi proteice simple) in maduva spinarii, in fiecare zi;
– injectarea de celule stem in creier, de doua ori pe saptamana;
– aplicarea terapiei transcraniene cu laser: un tratament non-invaziv, care foloseste lumina pentru a penetra craniul, cu scopul de a activa procesele naturale de recuperare ale organismului;
– stimularea nervoasa: furnizarea de impulsuri electrice la nervul median al membrului superior.

Daca oamenii de stiinta isi pot da seama cum sa repuna in functiune, macar partial, functiile vitale ale organismului pacientilor, exista sansa ca acestia sa isi poata recastiga speranta la viata. Deocamdata, cercetatorii studiaza aceasta problema pas cu pas.

„Prin intermediul proiectului nostru, vom putea obtine noi informatii referitoare la starea de moarte cerebrala. Astfel, vom putea dezvolta terapii pentru tulburari ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer-ul sau Parkinson-ul”, a declarat fondatorul si presedintele Bioquark Inc, Serghei Paylian, pentru publicatia britanica „The Telegraph”.

Sursa: RADOR